Prestižni gliser Riva Rivamare
Utrip mesta · mobilno

Italijanski prestižni gliser Riva Rivamare ima avtomobilske gene, saj so se oblikovalci zgledovali po športnih avtomobilih. Ponuja udobje dnevne sobe in je eden od tistih gliserjev, okoli katerega se bodo v pristanišču vedno gnetli radovedneži. Ko želite osupniti, le redkokatera prestižna dobrina bolj nazorno kot luksuzni gliser pove: ”Poglej, jaz imam pa več denarja kot ti!” Riva Rivamare je zato več kot odlična igračka za hčere in sinove bogatašev, ki se želijo bahati pred drugimi.

Prestižni gliser Riva Rivamare je dal ljudem, ki se kopljejo v denarju, nov vzrok, da so še bolj razsipni. 11,8-metrski gliser ponuja ves luksuz, ki si ga tisti, ki ne gledajo na denar, želijo, predvsem pa lahko privoščijo. Bogastvo namreč prinese določene ”obveznosti”, med njimi je ta tudi lastništvo gliserja in Riva je znova odlično opravila svojo nalogo, saj bogataši nimajo tehtnega razloga, da bi hodil h konkurenci.

Rivi je pri izdelavi gliserja pomagalo podjetje, ki mu oblikovanje jaht ni tuje, to je Officina Italiana Design, s katerim Riva redno sodeluje.

PREBERITE ŠE: Aston Martin AM37 – gliser vreden Jamesa Bonda

3,5 metra široki luksuzni gliser Riva Rivamare poganja 400-konjskih duet motorjev Volvo Penta D6 400, ki omogočata povprečno vožnjo s hitrostjo 57 km/h (31 vozlov) oz. glisiranje vse do hitrost 74 km/h (40 vozlov). Na krovu, kjer so položili mahagoni in namestili prestižne sedeže, se nahaja krmilna platforma z asistentom za krmarjenje v pristanišču, ki tako postane mala malica. Luksuz se je preselil tudi v podpalubje, kjer nas pričakajo razkošna kuhinja, kopalnica s stekleno tuš kabino in dnevni prostor, ki se preobrazi v spalni prostor za dva. Cena za gliser za zdaj še ni znana in verjetno na potencialne kupce na koncu niti ne bo vplivala.

Prestižni gliser Riva RivamareOdpri galerijo
Novi Renault Clio RS Novi Renault Clio RS – podivjana mestna zver To je Need For Speed v resničnem življenju. Need For Speed v resničnem življenju Prikolica Tinycamper Tinycamper: čudovita prikolica za prave avanturiste Slabi vozniki Nesposobni vozniki terencev, ki so precenili svoje sposobnosti in se popolnoma osmešili · ·