section1_proto-7cf73c6369f16a9aa931d5e4b4b446bd
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Slej ko prej bo nastopil čas, ko se bo digitalna fotografija prebila v ime mobilne telefonije, namreč te naprave danes uporabljamo za ”šklocanje” vsaj tako pogosto, kot za vse ostale striktno mobitelovske funkcije. Na valu tega trenda, so se pri francoskem zagonskem podjetju Prynt odločili, da Androide in iPhone spremenijo v instant fotiče aka Polaroide, s tem ko so ustvarili ”unisex” ohišje z vgrajen tiskalnikom.

Čeprav so časi Polaroidov mimo, pa njihov duh ostaja. In Pryntovo posebno univerzalno ohišje z ”minimundovskim” tiskalnikom podjetja Zink, je živ dokaz za to. Gre za mobilni printer, ki bo, ko bo izdelek prerasel prototip, nosil ”deseterčke”, torej deset kosov namenskega fotopapirja (kasneje tudi 30).

Tisk digitalne fotografije, ki se bo v ohišje prenesla preko bluetooth povezave, bo trajal slabo minuto (točneje 50 sekund, kasneje celo le 30), izdelane fotke pa bodo vzdržljive skorajda kot avstralski dolar, kar pomeni vodoodporne in precej imune na različne vremenske vplive. Tudi strgale se ne bodo zlahka, kar pomeni, da bodo lahko zamenjale veliko rok.

Ohišje podjetja Prynt naj bi se kmalu pojavilo na spletni platformi za zbiranje finančnih sredstev Kickstarter in bo v prednaročilu stalo preračunanih 79 evrov (če bo šlo vse po sreči, naj bi bilo na voljo v prvi četrtini 2015).

PREBERITE ŠE: Relonch Camera etui – ko iPhone postane zrcalno-refleksni fotoaparat

Poleg tiska bo Prynt povezan še z oblačno storitvijo, kamor bo shranil kratek video s trenutki preden je bila zajeta fotografija. S pripadajočo aplikacijo se bo avtomatično odvrtel, ko bo natisnjeno slika postavljena pred objektiv.


iPhone6Plus-outdoor_063 iPhone 6 triki, ki jih ne znate, pa bi jih morali Oppo-R5-scene-9 Oppo R5 – najtanjši pametni telefon na svetu galaxy-a5-colors-970x0 Samsung Galaxy: A3 in A5 – nova, ultra lahka in stajliš pametna telefona AP_headphones_cropped_2 Radius v2: nekonvencionalen aluminijasti okvir za iPhone 6 · · ·