cheesecake lučke z jagodami
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čas je za lučke. In najboljše so domače. Zato smo pripravili recept za še posebno slastne cheesecake lučke z jagodami, ki bodo iz zamrzovalnika (skrivnostno) izginile 1, 2, 3.

Hladna in okusna sladica za poletne dni so prav gotovo lučke. In tukaj je recept za cheesecake lučke z jagodami, pregrešne dobrote za vsakega sladokusca.

PREBERITE ŠE: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH

Sestavine za cheesecake lučke z jagodami (za 8 lučk):

230 gramov kremnega sira
¼ skodelice kisle smetane
¾ skodelice sladkorja v prahu
1/3 skodelice mleka
6 večjih svežih jagod
6 graham piškotov
1 žlica stopljenega masla

Priprava cheesecake lučk z jagodami:

V multipraktiku dobro zmešajte kremni sir, kislo smetano, sladkor v prahu in mleko. Dodajte narezane jagode in ponovno zmešajte. Maso zlijte v modelčke za lučke in pustite v vsakem modelčku pri vrhu dobra dva centimetra prostora (tja pride pozneje skorjica). Modelčke nežno potolcite ob pult, da se znebite zračnih mehurčkov. V multipraktiku zdrobite graham piškote in med drobljenjem počasi dodajajte stopljeno maslo. Nastati mora masa, ki spominja na ‘moker pesek’. Maso enakomerno razporedite v modelčke ter pritisnite rahlo navzdol. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Lučke lahko hranite do 3 dni. Pa dober tek!

VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE 1 Recept: izvrsten veganski čokoladni mousse, pripravljen v 15 minutah domači piškoti oreo Recept: domači piškoti Oreo, boljši kot original Tako preprosta, a tako slastna: sladoledna torta s čokolado, ki jo pripravimo v 5 minutah. Recept: sladoledna torta s čokolado, ki vam bo vzela le 5 minut Mermaid toast Recept: Mermaid toast – pravljični namaz · · · · · · · ·