new
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Si želite pričarati mizo, polno prelepih vrtnic, ki so v bistvu slastne jabolčne dobrote? Preverite recept za vrtnico, ki je v bistvu jabolčna sladica in presenetite svoje goste.

Cookingwithmanuela je kulinarični blog, na katerem najdemo izvirne recepte za dobrote, ki jih druži bogat okus in čudovit izgled. Ena izmed vizualno najbolj privlačnih Emanuelinih sladic so vsekakor slastne jabolčne vrtnice, ki so neizmerno podobne originalu.

Recept za jabolčne vrtnice

Sestavine za 6 jabolčnih vrtnic:

  • 1 zamrznjeno listnato testo (odmrznjeno)
  • 2 veliki rdeči jabolki
  • sok ½ limone
  • 1 žlica moke
  • 3 žlice marelične marmelade
  • cimet
  • sladkor v prahu

Postopek:
Odtajano listnato testo razvaljamo na pultu, ki ga posujemo z žlico moke, in narežemo na 6 ozkih trakov. V skledo dam nekaj vode in limonin sok. Jabolka narežemo na pol, odstranimo sredico in polovice narežemo na tanke rezine. Jabolk ne lupimo. Rezine namočimo v skledi z razredčenim limoninim sokom, saj tako jabolka ne bodo potemnela. Skledo z jabolki postavimo v mikrovalovko za približno 3 minute, da se jabolka malce zmehčajo. Trakove testa namažemo z marelično marmelado, nanje položimo jabolčne rezine in jih po želji posujemo s cimetom. Spodnji rob privihamo navzgor in “zarobimo” jabolka v testo. Nato trakove zvijemo in oblikujemo vrtnice. Vrtnice položimo v namaščen pekač za mufine in položimo v na 190 stopinj ogreto pečico. Pečemo približno 45 minut. Zlatorumeno pečene vrtnice nežno posujemo s sladkorjem v prahu.

Testo premažemo z marmelado Odpri galerijo
Omleta s šparglji Recept: Rahla omleta s šparglji Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo Recept – Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo Pehtranova potica Recept: Tradicionalna pehtranova potica Rižev narastek Recept: rahel rižev narastek ·