E-rikša Lindo
Utrip mesta · mobilno

Začelo se je z rikšo, dvokolesnim vozilom z enim ali dvema sedežema, ki ga poganja človek z vlečenjem. Te so zamenjale kolesne rikše, ki jih ne najdemo samo v Aziji, pač pa tudi na Zahodu. Potem so prišla vozila Piggio Ape, ki pa niso bila okolju prijazna. Naslednja stopnja v evoluciji rikš je Lindo, enostavno opravljiva električna in okolju prijazna rikša Kyla Armstronga.

Lindo je električna rikša (kar je seveda netočen izraz, če se striktno držimo definicije te japonske besede, ki v prevodu pomeni ‘vozilo na človeški pogon’) kot si jo je zamislil mlad oblikovalec iz Avstralije Kyle Armstrong. Šasija je iz ogljikovih vlaken, ogrodje pa iz titana, zaradi česar je e-rikša lahka, a izjemno močna in obstojna. Zadaj je trikolesno vozilo opremljeno s sekstetom litijskih baterij, ki se polnijo prek kondenzatorja, ki je zmožen polnjenja v četrtini časa običajnega polnilnega sistema.

PREBERITE ŠE: Retro & napredno – Električno kolo Vela

Kyle je razvil še aplikacijo za pametni telefon, ki vozniku ali potniku omogoča, da se poveže z rikšo, uporabnik pa jo lahko uporabi tudi kot ”priklic” in rikša ”2.0” ga bo prišla iskat na želeno lokacijo.

E-rikša LindoOdpri galerijo
Ton-Up BMW R80 Indira BMW R80 Indira – tako drugačen, a tako enak motocikel Alpine Célébration Alpine Célébration – legenda se vrača na dirkališče Le Mans Mini hiša na kolesih Toybox Home ima vse kar imajo veliki. Toybox Home – okolju prijazna hiška na kolesih, ki dokazuje, da je manj več Najboljši superšportni avtomobili vseh časov 30 najboljših superšportnih avtomobilov vseh časov · · ·