Za sanjsko mehka in lepa stopala: domača pedikura z mlekom in sodo bikarbono
Utrip mesta · zdravje & lepota

Za vas imamo odličen recept za domačo pedikuro, s katero bodo vaša stopala sanjsko mehka in lepa!

V teh dneh ste že gotovo skočili v sandale in natikače ter tako pokazali svoja stopala. Če ste jih v zimskem času nekoliko zanemarili (no, recimo da smo v sandale realno skočili šele v začetku tega tedna), je velika verjetnost, da je koža suha, groba in trda, kar pa seveda ni videti najlepše. Vedno se lahko naročite na obisk pri pedikerju, včasih pa je dovolj, da sanjska stopala naredi kar domač lavor, kamor dodaš točno tisto, kar rabiš za lepa in mehka stopala. In mi imamo recept!

Recept za sanjsko mehka in lepa stopala sestoji iz dveh sestavin, ki jih imate skoraj zagotovo tudi sami doma.

Sestavine

  • 2 do 4 skodelice mleka
  • pest sode bikarbone
  • veliki lavor, torej dovolj velik, da lahko naenkrat vanj postavite obe nogi

Kako naredite domačo kopel za noge?

Zagrejte mleko, a pazite, da ne bo prevroče. Mleko dozirajte po potrebi – 2 ali 4 skodelice – odvisno od tega, kako velik imate lavor in kako velika so vaša stopala. Mleko nato nalijte v lavor, kamor boste lahko dali oboje stopal naenkrat. V mleku jih namakajte 5 minut. Nato kopel počasi posipajte z sodo bikarbono. Vmešajte jo s pomočjo stopal. Kožo na tistih delih, kjer je trda in debela, še posebej dobro namočite. Ta področja s pomočjo kopeli tudi masirajte in si brez skrbi pri tem pomagajte z rokami. Nikar ne pozabite namočiti tudi zgornji del stopal in sklepe – če niso v kopeli, jih z njo masirajte. To je namreč del stopala, ki se pri sandalih ali natikačih najbolj opazi. Ko stopala zmasirate, jih še nekaj časa namakajte. Ko končate, operite noge v topli vodi in jih posušite.

Učinek bi morali opaziti takoj. Ta kombinacija namreč deluje zato, ker se sestavini med seboj odlično dopolnjujeta. Mleko vsebuje mlečno kislino, ki naj bi kožo mehčala, soda bikarbona pa ima abrazivne lastnosti, kar pomeni, da lahko odstrani suho in grobo kožo, ko se ta omehča.

Pripravo kopeli si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku:

Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) ·