Sonično ščetkanje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Si znaš pravilno umivati zobe? Naj kar mi odgovorimo namesto tebe. Ne. Po besedah zobozdravnikov ima namreč kar 98 odstotkov Slovencev parodontozo, zato je velika verjetnost, da si ne znaš pravilno ščetkati zob. Koliko plomb imaš? Ne šteješ več? Že ena je znak, da je tvoja nega zob neustrezna, bodisi zaradi nepravilnega bodisi nezadostnega čiščenja. Kaj pa če ti povemo, da obstaja način, kako se lahko v prihodnosti izogneš kurativnemu obisku zobozdravnika in ”štancanju” plomb? Pravimo mu sonična tehnologija.

Si vedel, da si zobe že vse življenje umivaš narobe? Kako to vemo? Skoraj ne poznamo človeka, ki bi bil brez plombe. In plomba je znak površne ustne higiene. Zelo verjetno ne zato, ker bi ti manjkalo vneme, ampak ker si se preprosto naučil narobe. Ščetko potiskaš gor in dol, levo in desno, a namesto zdravih zob in čistih medzobnih prostorov imaš stalno vnete (in krvaveče) dlesni, zvoki svedrov pa so tvoj drugi radio. Dobra novica je, da lahko to čez noč spremeniš! Umivanje zob je namreč za večino izmed nas rutinsko, kar pomeni, da si jih sicer umivamo, a temu ne posvečamo pretirane pozornosti. Vse, kar moraš torej storiti, da izboljšaš svoje zdravje (zobne bolezni namreč dolgoročno vplivajo na tvoje zdravstveno stanje), je, da se naučiš pravilnega ščetkanja zob. To pomeni osredotočen, nerutinski proces z ustreznimi kakovostnimi pripomočki. Ko to enkrat usvojiš, boš telefonsko številko svojega zobozdravnika zavrtel le še enkrat letno za preventivni pregled!

Za pravilno umivanje zob sta potrebni dve reči: pravilna tehnika in kakovosten pripomoček. In ko smo med ščetkami iskali tiste, ki bi nam zagotavljale najboljše, so nam na koncu v rokah ostale električne zobne ščetke Philips Sonicare. Te so s svojo sonično tehnologijo ščetkanju dale neko povsem novo dimenzijo in nam na široko odprla vrata do bolj zdravega življenja in zob, ki se bodo tako bleščali, da bodo morali ljudje okoli nas po novem nositi sončna očala. Pretiravamo, a zobne ščetke Sonicare, ki s sonično tehnologijo nežno, a istočasno učinkovito čistijo zobe in dlesni, so pripomoček, ki so ga vaši zobje potrebovali bolj kot Sahara vode. Kar pa ni pretiravanje! Njihova premium ščetka Sonicare DiamondClean se na primer ponaša s kar 31 tisoč vibracijami/gibi na minuto in je kar 7-krat učinkovitejša od ”ročne” ščetke, saj odstrani zobne obloge na kritičnih predelih, ki se jih ščetine klasičnih zobnih ščetk bojijo, kot se mi ponoči bojimo zakotnih temnih ulic.

Philipsove električne zobne ščetke s sonično tehnologijo namreč svoje delo šele dobro začnejo tam, kjer druge ščetke obupajo, ter tako očistijo ulice kriminala in sodrge (beri ustne votline medzobne umazanije). So ene redkih, ki si upajo ”umazati roke” in dela ne opravijo polovičarsko. Pri tem so tako temeljite, da boš imel občutek, kot bi si prvič zares umil zobe, načuditi pa se ne boš mogel niti njihovi gladkosti. A pri ščetkanju je tako kot pri fotografiji. Dobro fotografijo naredi dober fotograf, ne dober fotoaparat, zato si v nadaljevanju poglej, kako si pravilno umivati zobe, če želiš, da boš tudi ti lahko rekel: ”Ščetka Sonicare je življenje (skoraj) brez zobozdravnika!”


Hrana Presenetljiva hrana, ki jo lahko jemo med dieto 25152070fe6b1012851e831b03c26f17 Pranamat Eco: podloga, ki lajša stres in bolečino Krokodilje olje Krokodilje olje: prednosti enega izmed najbolj dragocenih olj Hujšanje Enostavni triki za hujšanje, ki bi jih odobravale tudi naše babice · · ·