skylon_flight_1l
V zraku · tehnologija

Če sovražite letenje, potem je ta tehnološka novica glasba za vaša ušesa. Britanski Reaction Engines so izumili Skylon, letalo, ki nas bo odpeljalo kamorkoli v štirih urah. Ja, kamorkoli na svetu. To pa še ni vse. Zastavili so si višji cilj: let v vesolje.

Reaction Engines je pri izdelavi letala uporabilo tehnologijo, ki omogoča letalu Skylon petkratno hitrost zvoka. Skrivnost je v sistemu “Sabre”, ki ohladi motor kar za tisoč stopinj v eni stotinki sekunde, brez da bi ustvaril led. V ta namen so uporabili tanke cevi napolnjene s kondenziranim helijem.
Čeprav družba upa, da bodo sčasoma sestavili super hitro letalo, ki bo lahko prepeljalo do 300 potnikov, tehnologija ni namenjena le potovanju po Zemlji. V potniške namene bi se naj uporabljal le pri desetih odstotkih letov, ostala potovanja pa naj bi Skylon opravil v vesolje.

PREBERITE ŠE: Prihodnost letenja: letala brez oken, iz katerih se lahko dotaknemo oblakov

Z vzletom in pristankom vodoravno, bo Sklyon zmogel leteli neposredno v orbito in nazaj na Zemljo v eni neprekinjeni fazi. To bo zmanjšalo stroške vesoljskih poletov in omogočalo bolj ambiciozne vesoljske misije, kot si jih je bilo do sedaj moč zamišljati.
Testni leti s Skylonom so trenutno načrtovani za 2019.

phase-one-camera Fotoaparati Phase One Alpa A-Series z resolucijo, da te kap Screen Shot 2014-12-16 at 13.32.42 LoudGIF: spletna stran za preprosto izdelavo glasbenih GIF-ov cover-facebook-2015 Facebook leta 2015: droni, navidezna resničnost in tekstanje cloud_city HAVOC – lebdeče mesto na Veneri, kamor se seli človeštvo ·