Taste-dinara-kasko-desserts-1
Utrip mesta · kulinarika

Dinara Kasko, 28-letna ukrajinska pekovka, je postavila lestvico v peki sladic nekoliko višje od povprečja. Ne govorimo o okusu, temveč o obliki. Dinara Kasko je namreč obiskovala fakulteto za arhitekturo v Harkovu, drugem največjem ukrajinskem mestu. To se seveda odraža v njenih pekovskih stvaritvah, ki jim ni para.

Kaskova trdi, da je oblika enako pomembna kot okus, in najbrž bo držalo. Sama je namreč izdelala silikonske 3D-modelčke za peko, ki so naprodaj na njeni spletni strani, kjer se lahko dokopljete tudi do receptov. Cene za modelčke, ki so opremljeni še s trdim plastičnim okvirjem, se gibljejo od 37 evrov pa do 70 evrov. Najraje, pravi Kaskova, ima pravilne geometrijske like, kot so piramida, kocka ter krog. Če se želite udeležiti njenih delavnic, obiščite spletno stran in poiščite najbližje mesto, kjer se bo odvijala peka pod njeno taktirko. Upamo si trditi, da vam ne bo žal.

PREBERITE ŠE: KRUHARIJE IN CUKRNIJE: SLAŠČICE IN PEKOVSKE DOBROTE IZPOD PRSTOV DIJAKOV

Galerija slika: Pecivo, kot ga še niste videli

Pecivo, kot ga še niste videli: oblika kocke.Odpri galerijo
Wine bar Šuklje v Ljubljani Wine bar Šuklje: vrhunska vina iz Bele krajine in Francije shutterstock_407805769 Hrana, ki se je izogibajte, preden greste na letalo Kolibri cocktail bar v Ljubljani Kolibri cocktail bar Ljubljana: se dobimo na koktajlu? · ·