Sladoled Titovo Velenje
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · kulinarika

Velenje je bilo nekoč znano kot Titovo Velenje. Od nedavnega lahko v tem petem največjem mestu v Sloveniji duh socialistične preteklosti izkusite tudi s sladoledom Titovo Velenje, ki ga ponujajo na Velenjski plaži v sladoledarni Veleja-led ob Rudniškem jezeru. Sladoled je šel za med in avtorji že razmišljajo, da bi ga vključili v svojo redno ponudbo.

V Velenju so v sladoledarni Veleja-led ob Rudniškem jezeru (Velenjska plaža) gostom nedavno ponudili sladoled Titovo Velenje. Temen sladoled, okrašen z rdečo zvezdo, je čez noč postal poletna uspešnica. Ideja se je porodila stalni stranki lokala, potem ko je ta v Veleja-ledu zagledala sladoled, poimenovan po Benetkah – Venezia.

Sladoled Titovo Velenje so kupci razgrabili. Velenjčani so namreč ponosni na vso svojo zgodovino, zato kljub dejstvu, da je bil Tito sporna zgodovinska osebnost, lastnik ni naletel na negativne odzive (nenazadnje je Velenje edino mesto v Sloveniji, kjer na glavnem trgu še stoji Titov spomenik). Izdelan je na mlečni osnovi in prelit z mlečno čokolado ter okrašen z značilno peterokrako rdečo zvezdo, etiketa pa nosi Titovo podobo.

PREBERITE ŠE: Sladoled iz smrdljivega sira obnorel Čehe

Trenutno Titovega sladoleda Veleja-led nima v ponudbi, saj so ga v hipu razprodali, a ga zaradi velikega uspeha kani hitro vrniti v ponudbo. Če mu seveda nasproti ne pride ustavno sodišče, kot je npr. pri Titovi ulici v Ljubljani.

Nike s super nuno ruši stereotipe. Madonna Buder: železna nuna, ki pri 86 letih še vedno tekmuje v triatlonu Nove fotografije planeta Mars. Nasa: najbolj osupljivi posnetki planeta Mars do zdaj Nadležni Facebook prijatelji Nadležni Facebook prijatelji, zreli za ”odstrel” Neverjetne fotografije iz OI Rio 2016 Rio 2016: neverjetne fotografije olimpijskih športnikov, ki vas bodo osupnile ·