pocket-rocket-electric-motorcycle-german-award
Utrip mesta · mobilno

Dandanes radi vidimo, da je urbani prevoz učinkovit in zabaven. In to nikakor ne pomeni, da mora biti zaradi tega medel in brez navdiha. Kot dokaz, da je lahko osebni prevoz še kako kul, so pri Sol Motors predstavili Pocket Rocket, ki na novo definira zabavo na dveh kolesih.

Podjetje Sol Motors prihaja iz nemškega Stuttgarta, kjer izdelujejo aluminijasti električni ‘skuter’ z imenom Pocket Rocket. Sol Motors Pocket Rocket ni električno kolo ali e-skuter in tudi ne motorno kolo, ker je za kaj takega premajhen. Pocket Rocket so preprosto poimenovali ‘noped’. Je mešanica med motorni kolesom in kolesom, le da nima pedal in da ga poganja električna energija. Ima unikaten dizajn in okvir, ki nas spominja na odtočno cev, na katero so nataknili par koles.

Pocket Rocket si lahko omislite v dveh različicah, prvo s 6 konjskimi močmi in drugo z 8,5 konjskimi močmi. Pocket Rocket lahko doseže hitrost 50 km/h oziroma 80 km/h in ima doseg med 50 in 80 kilometri, odvisno od izbranega voznega režima. Regenerativno zaviranje bo doprineslo še kakšen dodaten kilometer poti. ‘Žepna raketa’ tehta zgolj 55 kilogramov in jo lahko pospravimo praktično, kamorkoli želimo. Kot je že v navadi, je tudi Pocket Rocket mogoče povezati s pametnim telefonom in prek aplikacije spremljati njegovo stanje. Malce nenavaden dizajn in lastnosti vas bodo prepričale, na končno odločitev pa bo vplivala cena, ki je 5.200 oziroma 6.500 evrov.

Galerija slik – Sol Motors Pocket Rocket

SOL Motors Pocket RocketOdpri galerijo

iocamper-apartment-inside-your-van ioCamper: raztegljiva in prenosljiva počitniška prikolica Royal Huisman Pura Royal Huisman Pura: luksuzna jadrnica za posameznikove želje Audi Q8 Audi Q8 zapeljal na slovenske ceste suzuki-katana-1-thumb-960xauto-90733 Novi Suzuki Katana: ponovno obujena legenda · · ·