dionisio-gonzalez-architecture-for-resistance-designboom-08
Utrip mesta · arhitektura

Fotografije masivnih konstrukcij španskega umetnika Dionisia Gonzáleza prinašajo fantazijo transcendentne arhitekture, umeščene v urbani prostor popolnega opustošenja, kot futuristično zaščito pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Prvo samostojno razstavo Dionisia Gonzáleza v galeriji sodobne umetnosti Yusto / Giner na Malagi sestavlja dvojec fotografskih serij z naslovoma “Dauphin Island” in “Inter-actions”. Navdušenje nad arhitekturo in izjemno zanimamnje za družbeno sfero je umetnika in predavatelja na Univerzi Sevilla popeljala k vnetemu iskanju lokacij, kjer kaos in lepota lahko zaživita v harmoniji.

Pri tem je naletel na Dauphne Island v Mehiškemu zalivu, nenehni tarči uničujočih hurikanov. Osupnila ga je neomajna volja tamkajšnjih prebivalcev po vedno novih začetkih kljub številnim opustošenjem. To ga je spodbudilo, da je s pomočjo fotografske manipulacije oblikoval svojo vizijo trajnostnih konstrukcij, nekakšne surrealne futuristične utrdbe, narejene iz odpornejšega železa in betona.

Njegove stvaritve so torej, kot pravi, poskus iskanja odgovorov na svetovne probleme in hkrati spreminjanje precepcije s podajanjem novih bivalnih oblik v “vakuumu”.

Več nenavadnih bivalnih konstrukcij si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Odpri galerijo
House for a Photographer -Hyde Architects. Foto: Highsnobiety Hiša za fotografa Aviciijeva sanjska rezidenca. Foto: Highsnobiety Aviciijeva rezidenca nad mestom angelov california-desert-house-by-kendrick-bangs-kellogg_icdei_0 Kalifornijska puščavska hiša, ki osupne cover-jajce-hisa Umetnik, ki živi v jajcu podobni hiški, plavajoči na vodi · ·