happinessinfographiclarge4_cover
Utrip mesta · destinacija

Ali verjamete, da se je s to fascinantno infografiko svetovnega zemljevida sreče, ki so jo pripravili pri HPI izkazalo, da lahko bolj polno in srečnejše življenje živite le zunaj Evrope? Oglejte si, katere države dajejo svojim prebivalcem najboljše pogoje za srečo ali na kratko, kje na svetu so ljudje najbolj srečni.

S pomočjo množenja “izkušenega dobrega počutja” ali na kratko sreče s pričakovano življenjsko dobo ter nato deljenjem z ekološko zavednostjo naroda, so pri organizaciji HPI dobili oceno, ki je pokazala, kje imajo najsrečnejše življenje za najdaljši čas bivanja, ki ga dosežejo skozi trajnostni razvoj.
Zmagovalci so Kostarika, Vietnam in Kolumbija – k temu so najbrž prispevale tudi odlične predstave nogometašev na letošnjem mundialu. Medtem pa se niti en sam evropski narod ni uspel uvrstiti v top deset.

PREBERITE ŠE: V čem so posamezne evropske države najslabše: med njimi je tudi Slovenija

Oglejte si spodnje zemljevide sreče.

Barvna lestivca ter obarvan svetovni zemljevid

Sreča v Evropi

Sreča v Severni Ameriki

Sreča v Srednji Ameriki

Sreča v Južni Ameriki

Sreča v Afriki

Sreča v Aziji in na Bližnjem vzhodu

Najsrečnejše države in še nekaj statističnih podatkov o sreči v drugih državah

spa verbier Izbor luksuznih gorskih koč v osrčju Alp iStock_000041518604_Medium Zakaj je to 10 najtežjih jezikov na svetu? Las Vegas Las Vegas – mesto greha, neonskih luči & svetovna kulinarična prestolnica tmg-slideshow_xl V čem so posamezne evropske države najslabše: med njimi je tudi Slovenija · · ·