cover
V zraku · buzz buzz

The Ballerina Project je že 14 let trajajoč projekt Newyorčana Dana Shitagija, ki v fotografski objektiv lovi lepoto plesnih gibov elegantnih baletk v povsem nepričakovanem okolju: na neizprosnih ulicah svetovnih velemest.

Dane Shitagi je newyorški fotograf, ki je s fotografskim projektom The Ballerina Project začel že 14 let nazaj v Honoluluju na Havajih. Skromni začetki so v 14 letih prerasli v projekt svetovnih razsežnosti, ki ga danes spremlja na tisoče oboževalcev na Facebooku in Instagramu.

Ideja fotografa je bila ujeti lepoto plesnih gibov elegantnih baletk – toda ne v klasičnih plesnih studijih in urejenih dvoranah opernih in baletnih hiš. Nežnost in čustva plesalk je želel poiskati v urbanem okolju svetovnih velemest. Tako je poudaril kontrast med balerinami, katerih duše so popolnoma predane plesu, in ulicami metropol, ki večkrat delujejo neizprosne in umazane.

Do danes so bile fotografije lepih balerin med drugim posnete že v New Yorku, Bostonu in Torontu, vse plesalke pa prihajajo iz velikih (predvsem ameriških) baletnih hiš in znanih plesnih šol. Do leta 2012 je Shitagi vse fotografije posnel s klasičnim fotoaparatom, zadnji dve leti pa so tudi njegove fotografije digitalne. Podobni projekti so po njegovem zgledu začeli nastajati tudi v drugih državah sveta.

PREBERITE ŠE: Vintage poročne fotografije slavnih zvezdniških parov

Nove fotografije Dana Shitagija lahko dnevno spremljate na spletni strani The Ballerina Project, na Facebooku ali na Instagramu.

Izbor nekaterih najboljših fotografij lepih baletk na ulicah milijonskih mest pa si oglejte v naši fotogaleriji!

Odpri galerijo
HT_Olivia_Wilde_Glamour_01_MT_140805_16x9_992 Dojenje po zvezdniško: Olivia Wilde med dojenjem pozirala za revijo Glamour ronaldo front Cristiano Ronaldo v bizarnih japonskih TV oglasih poroke Vintage poročne fotografije slavnih zvezdniških parov Foto: Crystal Gwyn Matt Reilly je z barvami “poskejtal” newyorško galerijo moderne umetnosti Mana Contemporary · ·