flir-thermal-imaging-smartphone1-1000x500
V zraku · tehnologija

Se spomnite termografskega pogleda iz filma Predator? Zahvaljujoč toplotni kameri The Flir One si ga lahko zdaj na iPhonu pričarate tudi sami. Upam sicer da z manj zlobnimi nameni kot pošasti iz filma. Odkrili boste nekaj, kar ste imeli ves čas pred nosom, a niste opazili, ker ne poteka v svetu, ki mu vladata svetloba in sence, pač pa toplota.

Vsak inženir vam bo povedal kako je detektor toplote veliki rešitelj ne samo vašega proračuna ampak tudi življenja, saj z njim lahko odkrijete toplotne izgube okoli vrat ali oken, stanje izolacije fasade, solidnost gradnje hiše, tesnitev hladilnika, kje je prišlo do kratkega stika, ali je elektronska naprava preobremenjena, mesto puščanja strehe ali cevi, če uhaja radiator, področja godna za nastanek plesni, itd. Termična slika vas bo namreč usmerila na samo žarišče problema.

PREBERITE ŠE: Prihaja Jibo, vaš osebni robot Wall-E

In ker so toplotne kamere precej drage in še en kos več v vaši delavnici, si je tako bolje omisliti The Flir One, ki se združi z iPhonom 5 oz. 5S. Zakaj ne bi ubili dve muhi na en mah. Obenem je kvaliteta toplotne slike izjemna in vam omogoča, da vidite vse kar se je do sedaj izmikalo prostemu očesu. Najsi bo to težava v stanovanju, žival v temi ali kdo najbolj gara v fitnesu.

Morda ta dodatek za vaš telefon ni najbolj poceni (258€, trenutno na voljo le v ZDA), a ko pomislite koliko boste z njim na dolgi rok privarčevali, se cena ne zdi več tako zasoljena.


11. Blago, ki proizvaja elektriko 11 futurističnih izumov, ki bi lahko spremenilo svet Vesper-Vibrator-Necklace-RoseGold Vesper: elegantna verižica z zapeljivo skrivnostjo, mini vibratorjem travel-by-drone TravelByDrone, zemljevid, ki z brezpilotnim letalom daje nov pogled na svet nowhereelse-iphone-6-concept-gold iPhone 6 prihaja 19. septembra!