shutterstock_274687205
V zraku · tehnologija · gadgeti

Se še spomnite “reel-to-reel tape” zvočnih snemalnikov oziroma magnetofona kolutarja ali kolutnika? Sodobni načini predvajanja glasbe so v zadnjih desetletjih to napravo povsem izpodrinili iz uporabe. Kot kaže, pa bo kaj kmalu spet navduševala javnost.

Hipsterje prepoznamo po samosvojem oblačenju in nenavadnih pričeskah. Zanje je značilno, da prisegajo na modni slog, ki je bil priljubljen v drugi polovici prejšnjega stoletja. Prav zato ustvarjalci z lansiranjem tradicionalnih predmetov ciljajo predvsem nanje.

Nemško podjetje Roland Schneider Precision Engineering je naznanilo, da bo javnosti kmalu na voljo nova različica predvajalnika glasbe, ki je zaznamoval pozno 20. stoletje. Zanjo bo kupec moral seči globoko v denarnico. Najcenejši izmed štirih modelov kolutarjev stane 9. 500 evrov, medtem ko je za najdražjega treba odšteti kar 24.000 evrov.

Oblikovalec Roland Schneider je ob predstavitvi izdelka povedal, da želi ljudem znova ponuditi pristno izkušnjo poslušanja glasbe. Po njegovem mnenju namreč digitalni mediji tega ne morejo zagotoviti.

Ikonična vrsta snemalnika je sicer na svoji priljubljenosti pridobila predvsem zaradi svoje vloge v filmu Šund (Pulp Fiction).

toa-heftiba-271808-unsplash (1) Kegtron: pametni sod za pivo SQ6 fotografije ustvarja v kvadratnem formatu. Fotoaparat, ki bo navdušil vse ženske: Fujifilm Instax SQUARE SQ6 ezgif.com-webp-to-jpg (4) Wickedbone: najljubša igrača vašega psa Canon Ivy Canon IVY: ker so natisnjene fotke tako zelo kul · ·