2015-toyota-fcv-futuristic-production-design-revealed_3
Utrip mesta · mobilno

Toyota je objavila prve uradne fotografije in podrobnosti serijske različice modela na gorivne celice, ki naj bi ga evropejci v salonih zagledali prihodnje leto. Z enim rezervoarjem in ničelnimi emisijami bo lahko premagala razdalje do 480 km, cene pa se bodo pričele pri dobrih 50 evrskih tiočakih.

FCV ali fuell cell vehicle  je poleg imena v veliki meri ohranil tudi zunanjo podobo  in mere študijske različice predstavljene pred dvema letoma, kar pomeni, da je dokaj samosvoje in futuristično oblikovan, meter pa v dolžino in širino pokaže 4870 mm, oziroma 1.810 mm, v višino ga je za  1535 mm, medosna razdalja pa znaša prav tako limuzinsko odmerjenih 2780 mm.

Kljub temu da ime FCV še ni uradno potrjeno, pa je sedaj že znano, da bo model na gorivne celice prvo na voljo Japonskim kupcem, ki ga bodo v salonih lahko prvič ugledali aprila prihodnje leto, tekom le tega pa bosta sledili še lansiranji na stari celini (EU) in onstran Atlantika (ZDA).

Toyota je ob tem še dokaj skopa s tehničnimi podatki za za model, je pa znano, da naj bi avtonomija z enim polnjenjem rezervoarja vodika pa naj bi znašala slabih 500 km, pospešek do stotice pa naj bi trajal okoli 10 sekund.

Poleg zunanje podobe pa se bo potrebno navaditi tudi cene, ki naj bi se na evropskih trgih pričele pri dobrih 50 tisočakih, je pa ob tem treba omeniti, da je cena Hondinega maloserijskega FCX clarity ob lansiranju znašala še veliko bolj zasoljenih 800 tisoč evrov.

Odpri galerijo
Jaguar-F-TYPE-Project-7-24 Jaguarjev superšportni project7 pripravljen na debi na Goodwodu yacht-XRS43-14 Britanski navtični glamur in dirkanje na vodi – HUNTON XRS43 brasse-ninja-mod-kit Brasse 31BLK kawasaki ninja mod kit – kit, ki vašo ninjo naredi še bolj strupeno 20140608_113243 Test: 3008 Hybrid4 – po vsej verjetnosti najbolj nedolgočasen hibrid na svetu