Turing Phone - Wolverine med pametnimi telefoni
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Vsake toliko časa se pojavi pametni telefon, ki je tako impresiven, da ga ne moremo ignorirati, čeprav vemo, da ne bo naš naslednji telefon. Tak primer je Turing Phone, pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo. Turing Robotic Industries je namreč pripravil mobilnik z ohišjem iz kovinske zlitine liquidmorphium, ki ga ščiti pred poškodbami, vlago in vodo. Če iščete vzdržljiv telefon tako v fizičnem kot strojnem smislu, je Turing Phone prava izbira.

Podjetje Turing Robotic Industries je izdelalo pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo. Turing Phone ima namreč ohišje, ki bi ga sicer zlahka ”prodali” za steklenega, a je v resnici iz kovinske ”mineštre” liquidmorphium narejene iz bakra, niklja, srebra, cirkonija in aluminija. Zato ta Wolverine med mobilniki po trdnosti zlahka parira jeklu in velja za enega, če ne za najbolj odporen mobilnik na svetu.

PREBERITE ŠE: Pametni telefon LG G4 le še javna skrivnost

Pravijo, da je varnost na prvem mestu, zato ima Turing Phone tudi napredno zaščito podatkov, tudi strojna oprema pa ni od muh. Opremili so ga z 2.5 Ghz procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 in 3 GB sistemskega pomnilnika (RAM), vgrajenega pa je za 64 ali 128 GB. Krasi ga še 5,5-palčni HD zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk in spletna kamera z osmimi milijoni ter baterija s kapaciteto 3000 mAh. Nameščen ima mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop in nudi podporo za omrežja 4G/LTE. V prodajo gre 10. avgusta, za cenejšo različico (64 GB) pa bo onkraj luže treba odšteti preračunanih 690 evrov (za 128 gigabajtno različico bo treba pristaviti še 110 evrov več). Na voljo bo tudi različica s 16 GB, cena zanjo pa še ni znana.

Turing PhoneOdpri galerijo
LG G4 Pametni telefon LG G4 le še javna skrivnost Top Android telefoni za leto 2015 Najboljši Android telefoni za leto 2015? Asus Fonepad 7 (FE171CG) Test: nova tablica Asus Fonepad 7 – Fonepad ostaja zvest svojim načelom HTC One M8s bo cenejša in strojno nekoliko ''šibkejša'' verzija modela One M8. Pametni telefon HTC One M8s – cenejši dvojnik modela One M8