Zahvaljujoč Üllu je glavobol po pitju vina preteklost.
Utrip mesta · dom

Imate radi vino, a sovražite glavobole? Omislite si Üllo! Üllo je prečiščevalec in prezračevalnik s posebnim filtrom s polimeri, ki dramatično zmanjšajo vsebnost sulfita, sicer pomembnega konzervansa, ki v ga v vinarstvu uporabljajo v glavnem za preprečevanje kisanja vina. Ti so zato prisotni v vsaki steklenici, a ko jo enkrat odprete, jih vino ne potrebuje več, raziskave pa so pokazale, da je prav ta sestavina v veliki meri kriva za glavobole po zmernem uživanju vina.

Kako uživati v vinu brez glavobola? Vprašanje, ki si ga je zastavil že vsak ljubitelj vina. Pravijo, da nikoli ne pijte na prazen želodec in da ob njem zaužite dovolj vode, da preprečite dehidracijo. To vse drži, a obstaja še en način, kako preprečite glavobol. Tako, da iz enačbe odstranite sulfit, konzervans, ki skrbi, da se vino v steklenici ne skisa, sicer pa ne služi nobeni drugi pomembni funkciji. Vino v naravno stanje povrnete s pripomočkom, ki sliši na ime Üllo, pri tem pa vino ohrani originalen okus in teksturo.

PREBERITE ŠE: Eksperiment: Je drago vino res boljše od poceni vina? Odgovor vas bo presenetil!

Üllo ni le filter, je tudi prečiščevalec in prezračevalnik, ki poleg nevtraliziranja sulfitov omogoča oksidacijo vina in mu pusti da zadiha, saj je gre vendarle za živo stvar. V tej fazi se med natakanjem ustvarja tudi vizualno privlačen vrtinčasti tok. Estetsko oblikovan pripomoček lahko operete in je obvezen del opreme vseh ljubiteljev vina. Tako kot nobel odpirač in pravi kozarci. Vaš je za preračunanih 55 evrov, prednaročite pa ga lahko na Kickstarterju. Preverite kako deluje v praksi.

Zahvaljujoč Üllu je glavobol po pitju vina preteklost.Odpri galerijo
Tuš Nebia prinaša povsem novo obliko užitka med prhanjem Nebia – varčen tuš s katerim boste porabili 70 odstotkov manj vode, a se odpovedali 0 odstotkom užitka V trendu so knjižnične lestve Knjižnične lestve – nov trend pri opremljanju doma Tritensil združuje nož, vilice in žlico Hibridni pribor Tritesil – vilice, žlica in nož v enem Praktično nevidni umivalnik Kub Kub – skoraj nevidni umivalnik za kopalnico ·