661821746 (1)
Utrip mesta · mobilno

Zagotovo ste si kdaj ogledali uličnega umetnika, kako se vozi z monociklom in je na njem videti tako samozavestno, kot da je to opravilo prava mala malica. Seveda ste poskusili tudi sami, a kaj hitro ugotovili, da to početje pač ni za vas. Od zdaj bo vse drugače, saj Kickstarter spet ponuja eno odštekano idejo, s katero lahko vsakdo postane mojster monocikla. Predstavljamo vam električni monocikel Uno Bolt.

Letošnje poletje smo vam že opisali  kar nekaj izdelkov, ki jih ponujajo takšni in drugačni zagonski portali. A priznam, nobeden izmed njih me še ni tako navdušil, kot me je navdušil Uno Bolt. Če živite v mestu, je takšen monocikel kot nalašč za vas. Zaradi vgrajenih giroskopov je izredno stabilen, tako da se bo na njem suvereno počutil tudi tisti, ki drugače nima najmanjšega pojma o ravnotežju. Poleg preprostega upravljanja se lahko Uno Bolt pohvali še z ekološko noto. Deluje namreč na baterije, s katerimi lahko prevozite do 40 kilometrov in dosežete maksimalno hitrost 35 kilometrov. Čar vsega skupaj pa je to, da je popolnoma izpraznjena baterija ponovno polna v le 45 minutah. Za sedežem ima nameščeno praktično stojalo in ga lahko brez slabe vesti odložite na tla ter ga tako na nek način ‘parkirate’.

Za večjo varnost je opremljen z LED-svetilkami, tako spredaj kot zadaj, s tem pa tudi vožnja ponoči ni več ovira. Na voljo je tudi ročna zavora, ki monocikel ustavi skoraj v trenutku. Ta ročica deluje tudi kot vzvod za vzvratno vožnjo. Robustna pnevmatika je primerna tudi za bolj nemestni teren, tako da če vidite nekoga, ki zaprašuje PST (Pot spominov in tovarištva), je prav mogoče, da je to nekdo, ki se mu z monociklom zelo mudi. Projekt je na Kickstarterju že presegel zastavljen cilj, za vsega 9999 ameriških dolarjev pa si svojega lahko naročite tudi vi.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNO KOLO AVIONICS V1: RETRO MINIMALIZEM

Galerija slik: Uno Bolt

Uno BoltOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Bentley Flying Spur V8 S Black Edition: črn kot oglje, vroč kot poper Sion Sion: avtomobil s solarnimi celicami in mahom v armaturni plošči Fido Model 1 Fido Model 1: eden od najbolj simpatičnih električnih skuterjev Evo WA Evo WA: ‘raztegljiva’ jahta · · ·