Cambridge Satchel
Utrip mesta · moda

Slovenija je od danes bogatejša še za eno prestižno blagovno znamko ročno izdelanih usnjenih torbic s podpisom The Cambridge Satchel.

Začetek zgodbe je popolnoma spontan in neambiciozen. Angleška gospodinja iz Cambridgea, ge. Julie Deane, je ustanovila podjetje iz potrebe po zaslužku denarja za šolanje otrok.

The Cambridge Satchel Odpri galerijo

Tako je na svoji kuhinjski mizi, s pomočjo svoje mame, naredila prve torbe. Te so bile sprva namenjene šolarjem, vendar pa so nepričakovano požele veliko navdušenje in povpraševanje med modnimi navdušenci. In tako so kot modni dodatek postale, kot so zapisali pri angleškem časniku The Guardian, “kult med nekaj dvajset modnimi blogerji”. Priljubljenost, povpraševanje in navdušenost nad temi ročno izdelanimi torbami iz 100% naravnega govejega usnja, se je od leta 2008 do danes razširila z nevihtno hitrostjo. Na začetku meseca so predstavili tudi sodelovanje s kultno angleško modno oblikovalko Vivienne Westwood. Ta je na ikonične Britanske torbe prenesla potisk in sponke iz svoje jesensko zimske kolekcije iz leta 1981, poimenovane »Pirat«.

Untitled-1 Danes se začenja Fashion Week Aquafresh cover-Uromovich Uspeh mladih slovenskih oblikovalcev – MUUSE X VOGUE Award 2013 Črna & čipka Jesensko zimsko modno popotovanje – črna & čipka Pepe Jeans Jesensko zimsko modno popotovanje – krzno · · ·