maxresdefault
Utrip mesta · mobilno

Vanmoof je posodobil svoja električna kolesa. Novo tehnologijo sta dobila model S2 in X2, obema pa je skupen dizajn, ki je preprost, hkrati pa dovolj drzen, da boste v trenutku vedeli, katero kolo si ogledujete.

VanMoof S2 in X2 sta električni kolesi, ki sta v primerjavi z njunima predhodnikoma občutno posodobljeni in še vedno ohranjata isti oblikovalski slog. Oba imata vgrajen sistem proti kraji, ki poskrbi, da se boste lahko več vozili, kot pa pazili na svoje kolo. V novem okvirju so vgrajene LED-luči, na voljo pa imamo tudi matrični zaslon na okvirju, ki nam prikazuje podatke, kot so hitrost, napolnjenost baterije in druge informacije. Električni kolesi S2 in X2 orjeta ledino in sta zagotovo električni kolesi prihodnosti.

Električni kolesi S2 in X2 imata vgrajen sila zanimiv sistem proti kraji. V prvem koraku sistem deluje tako, da v trenutku imobilizira kolo in vključi zaščito proti kraji. Če imobilizacija ni dovolj in si nekdo še vedno želi polastiti kolo, bo to začelo oddajati glasne zvočne signale, vizualno pa bo na krajo opozarjalo še z utripajočimi lučmi. Vse to naredi kolo preveč tvegano za krajo, saj bo nepridiprav, ki ga bo želel odtujiti, kaj hitro v središču pozornosti. Lastniku sistem ne bo povzročal nikakršnih težav, saj ga bo prepoznal in mu dovolil nemoteno uporabo kolesa.

V primerjavi s predhodnimi modeli  S2 in X2 nista oblikovno kaj dosti drugačna. S2 ima bolj osnoven in preprost okvir, medtem ko model X2 ponuja več možnosti, med drugim tudi futurističen prostor za shranjevanje na prednjem delu kolesa. Oba imata vgrajen pametni elektromotor, ki varčuje z energijo, kar omogoča daljši doseg z uporabo električne energije. Hitrost, ki jo dosežeta, je 32 km/h, poleg tega pa imata še ‘turbo’ funkcijo, ki vas s pritiskom na gumb skoraj izstreli z mesta. Slednje je še posebno uporabno pri speljevanju, ko se vam prižge zelena luč na semaforju, da lahko kar najhitreje spet ujamete svoj priljubljeni vozni ritem. Z električnim kolesom VanMoof lahko tako pozabite na ključavnico, zaradi turbo pogona pa boste ostali tudi brez izgovora, da zaradi kolesa zamujate na sestanek, zmenek ali v službo.

Galerija slik: Vanmoof S2 in X2

VanMoof S2 in X2Odpri galerijo
Nissan ProPILOT Nissan ProPILOT: tudi Nissan na poti proti avtonomni vožnji Nissan Leaf Nissan Leaf: Slovenija bo še bolj naelektrena BMW Wireless Charging BMW predstavlja brezžično polnjenje za avtomobile Ford F-150 Raptor Ford F-150 Raptor: plenilec ima novo podobo · · · ·