cover-soulmate
V zraku · odnosi

Si romantičen in verjameš, da lahko v življenju najdeš sorodno dušo? Znanost pravi, da ob “sorodni duši” naše telo samo sporoča jasne znake, da je ob tebi pravi partner. A kaj ko velikokrat prav teh znakov ne poslušamo!

Ljubezen je kompleksna reč. A nam lahko prav “fizika” in “kemija” govorita zgodbo o tem, ali je oseba, ki je z vami tista za katero se splača potruditi. Ali je ta oseba – tudi vaša sorodna duša.

V študiji Love, Actually: The science behind lust, attraction, and companionship so znanstveniki proučevali, kako ljubezen vpliva na človeško telo in kakšne kemijske reakcije se odvijajo, ko nekoga ljubimo.

Znanstveniki so ugotovili, da naj bi se naše telo odzvalo na 10 različnih načinov, ko smo ob sorodni duši. Ste že kakšnega od teh znakov začutili?

1. Intuicija. Notranji občutek je resničen in bi ga morali poslušati.
2. Motivirani ste. Vprašajte se, ali se vzhičeni, ko ste ob partnerju. Ali ste pripravljeni na to, da osvojite svet? Ali pa vas zgolj ovira in vam jemlje energijo?
3. Iskreni ste do sebe. Ko ste ob osebi, ki vas ljubi in podpira, resnično kažete, kdo v resnici ste. Nikoli se vam ne bo potrebno skrivati in pretvarjati, da ste kdo drug.

4. Sproščeni ste. Vsako razmerje zahteva delo. Ko spoznate pravo osebo, se bodo zadeve hitro uredile.
5. Pogrešate jo/ga. Ko sta skupaj, uživata v skupnem času. Ko ste brez partnerja, čutite praznino in imate občutek, kot da vam nekaj manjka.
6. Optimistični ste. S pravo osebo boste optimistično gledali na prihodnost in boste zaradi tega srečni in vzhičeni. Skupaj bosta načrtovala številne lepe stvari.
7. Potne dlani, rdeča lica. Ko ste vzhičeni, ker vidite vašo sorodno dušo, boste začutili nekatere stvari, ki so podobne anksioznosti – močnejše bitje srca, rdeči lica in potne dlani.

8. Empatični ste. Ko nekoga resnično ljubite, čutite z njim povezanost, ki je več kot fizična. Oba sta povezana na višji čustveni ravni. Čutite tisto, kar druga oseba čuti.
9. Spolno ste vzburjeni. Spolnost je pomemben vidik vsakega razmerja. Če se vzburite vsakič, ko pomislite na sorodno dušo, to pomeni, da jo vaše telo odobrava.
10. Ne čutite bolečine. Če vas karkoli boli, a vas bolečina takoj mine, ko pomislite na sorodno dušo, je to znak, da ljubljena oseba pozitivno vpliva na vas.

cover-love 7 zvrsti ljubezni – meniš, da poznaš vse?! Kako reči ne, tudi če sicer rad ugajaš drugim? Kako se naučiti reči ne, tudi če sicer rad ugajaš drugim? william-recinos-460800-unsplash (1) Ali obstaja recept za zaljubljenost?! Poznaš te trike? cover-kiss Pazi! To je med poljubljanjem absolutno prepovedano!