Versacijeva vila - Foto: REUTERS/Gaston De Cardenas
Utrip mesta · arhitektura

Več kot eno leto je na nepremičninskem trgu čakala Versacejeva vila na novega lastnika. Dražba je potekala za zaprtimi vrati in se je zaključila danes.

Prvotno je bila graščina ocenjena na 125 milijonov dolarjev, zaradi česar so jo pocenili za 83,5 milijonov dolarjev. Vilo italijanskega oblikovalca je kupila družina Nakash, lastniki znane blagovne znamke z oblačili iz ’80 let. Oznanili so, da bodo graščini spremenili namembnost, saj bi v naslednjih letih postala hotel. Ime bo kakopak ostalo.

Versacijeva vila - Foto: REUTERS/Gaston De CardenasOdpri galerijo

Zgodovina famozne vile
Italijanski modni oblikovalec Gianni Versace je posest kupil leta 1992 za 10 milijonov dolarjev in vanj vložil svežih 33 milijonov. Dogradili so prizidek s površino 566 kvadratnih metrov in vgradili 16-metrski bazen s 24-karatnim zlatom. Prav pred svojim domom pa so leta 1997 Gianni Versace ubili. V umoru se tudi verjetno skriva razlog po slabem povpraševanju, saj oboževalci še sedaj hodijo pred stopnišče, kjer se je storil zločin.


victoria-albert-museum Papirnati dizajnerski mlini 100% Design Slovenski oblikovalci na londonskem 100% Design MMPVA V Maroku nastaja največji fotografski muzej Minimalistično pročelje brez odvečnih elementov. Minimalistična askeza – hiša kjer kiča ni · · · ·