Versajska palača
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Vsako leto turisti množično obiščejo palačo v Versaillesu – Versajsko palačo. Bogato posestvo nekdanje francoske monarhije blizu Pariza, z razkošno palačo ter prelepimi vrtovi, pa bi naj kmalu imelo tudi luksuzni hotel. Turisti z nekaj dodatnega denarja bodo tako dobili priložnost, da v Versajski palači izkusijo kraljevsko nočitev.

Versajska palača iz 17. stoletja bi naj dobila dolgo pričakovan hotel. Prelepo posestvo, za katerega se lahko zahvalimo francoskemu vladarju Ludviku XIV., je večna ter priljubljena destinacija turistov, ki pa zaradi pomanjkanja hotelov na tem območju ponavadi prenočijo v Parizu.

Danes upravljalec išče zunanjega partnerja, ki bo pomagal preoblikovati tri stavbe na posesti v luksuzni hotel. Govorice so se pojavile že večkrat, najnovejši podatki pa pravijo, da bi se naj hotel s petimi zvezdicami imenoval Hôtel Du Grand Contrôle, imel pa bi naj 23 sob. Nekatere sobe bi naj celo ponujale pogleda na Orangerie, vrt, ki ga je med letoma 1684 in 1686 zgradil francoski baročni arhitekt Jules Hardouin-Mansart. Na vrtu najdemo drevesa oranže, limone ter grenivke, nekatere pa so stare tudi več kot 200 let.

Potencialni parnterji imajo čas, da svoje ponudbe oddajo do 14. septembra letos, hotel pa bi se naj odprl nekje v letu 2016.
Da bo palača Versailles nekoč posala hotel, ni presentljivo. Mnoge luksuzne posesti so se že odprle kot nastanitveni objekti za turiste. Dvoje majhnih prenočišč se je odprlo to pomlad na posesti kraljice Elizabete v Sandrighamu v Angliji, za prenočišče pa je poskrbel tudi grad Highclere iz televizijske serije Downton Abbey, kjer so zgradili majhno hišo za goste.
Če bo znana palača hotel, bomo tako lahko za nekaj dni resnično doživel razvajanje kraljev in kraljic.

PREBERITE ŠE: Eksotične hiške za počitnikovanje, ki jih lahko najamemo in si jih hkrati lahko tudi privoščimo

Versajsko palačo si lahko ogledamo v galeriji.

Versajska palačaOdpri galerijo
Plavajoči zasebni otoki Amillarah Private Islands Amillarah Private Islands: plavajoči zasebni otoki, ki jih lahko postavite kjerkoli na svetu Košarkarsko igrišče Pigalle Duperré Pigalle Duperré – košarkarsko igrišče, kot ga še niste videli Mobilna hiška POD-iDladla POD-iDladla: Mobilni dom iz škatle, ki je kot iz škatlice Cerkev v Chicagu je postala čudovito družinsko stanovanje Zapuščena cerkev v Chicagu spremenjena v čudovito družinsko stanovanje ·