Volkswagen I.D. Crozz
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen na avtomobilski slon v Šanghaju kakopak ni mogel priti praznih rok. Tam so pokazali svoj tretji električni koncept iz serije I. D. z imenom Volkswagen I.D. Crozz. Karizmatični križanec je najava cenovno dostopnega električnega modela, nekakšnega električni naslednik Golfa.

Volkswagen se v Šanghaju predstavlja z brezizpustnim konceptom Volkswagen I.D. Crozz, ki mu novo zasnovana baterija, locirana pod potniško kabino, na polnjenje po NEVC zagotavlja 500-kilometrski doseg.

Na hitri polnilni postaji (150 kW) se baterija do 80 odstotkov napolni v pičle pol ure. I. D. Crozz bo znal voziti sam (samodejni način vožnje, t. i. ID pilot, aktiviramo s pritiskom na logotip na volanskem obroču), serijski model pa bo postal leta 2020, in sicer kot predstavnik nove generacije Volkswagnovih vozil z elektromotorjem.

PREBERITE ŠE: Volkswagen Arteon: Volkswagen, kot ga še ni bilo

Zasnovan je kot križanec in je karakterno zelo športno naravnan. Električni pogon, ki zmore iz sebe iztisniti 366 KM (225 kW) in dosegati hitrosti do 180 km/h, je po besedah Nemcev rojen tako za potepanje po urbani džungli kot tudi za sproščanje adrenalina. Je manjši kot prihajajoči Tiguan Allspace, zavoljo nove zasnove konstrukcije (MEB) pa je ravno tako prostoren. Njegova posebnost so ‘koketni’ žarometi, ki znajo mežikati, spremljajo dogajanje okoli sebe kot človeške oči in komunicirajo z okolico.

Galerija – Volkswagen I.D. Crozz:

Volkswagen I.D. CrozzOdpri galerijo
Opel Grandland X Opel Grandland X: osupljivo privlačen športni terenec Citroën C5 Aircross Citroën C5 Aircross: med vožnjo se boste počutili kot Aladin na lebdeči preprogi Koncept limuzine Mercedes-Benz razreda A Mercedes-Benz limuzina razreda A – to bo najcenejši Mercedes s kravato Škoda Vision E Coupe Crossover Concept Škoda Vision E Coupe Crossover Concept – razgreta potniška kabina, kaj je to? · · · · · · · ·