Volvo XC40 Recharge
Utrip mesta · mobilno

Glede na to, da se znamka Polestar smatra za samostojno, je kompaktni SUV XC40 Recharge prvi popolnoma električni Volvo. Medtem, ko bo Polestar poskrbel za adrenalin, bo Volvo skrbel za udobje posameznikov in družin, kot jim je to odlično uspevalo do zdaj.

Volvo je predstavil svoj prvi, popolnoma električni avtomobil. Volvo XC40 Recharge je kompaktni SUV, ki predstavlja prvega izmed avtomobilov strategije Volvo Recharge. Ta predvideva, da bi pri Volvu 50% prodaje predstavljali električni avtomobili in to že do leta 2025. Ostala polovica bi bili seveda hibridi. Popolnoma električni Volvo XC40 Recharge ima štirikolesni pogon, 408 konjskih moči, z enkratnim polnjenjem pa lahko prevozimo več kot 400 kilometrov dolgo pot. Po 40-minutnem polnjenju bo baterija napolnjena do 80%.

Volvo XC40 Recharge se ponaša z naprednim informacijsko-zabavnim sistemom z izdatno integracijo operacijskega sistema Android. Zaradi vse večjega povpraševanja po električnih avtomobilih, bodo morali pri Volvu proizvodnjo le teh kar potrojiti. Vsekakor zahtevna naloga, ki pa ji bodo na Švedskem zagotovo kos. Prvi povsem električni SUV znamke Volvo bo vstopil na trg proti koncu leta 2020.

Galerija: Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 RechargeOdpri galerijo

20191011_02_02 Toyota LQ: avtomobil, ki bo poskrbel za vaše čustvene potrebe Volkswagen Passat Novi Volskwagen Passat: večna klasika postaja še močnejša! Električni leteči "avtomobil" Porsche x Boeing: Porscheji bodo leteli! BMW M8 Gran Coupe Competition BMW M8 Gran Coupe in Gran Coupe Competition: ekstremno elegantna zverina ·