Večstanovanjska zgradba: The Interlace, Singapur
Utrip mesta · arhitektura

Pa jo imamo, ”miss” zgradb leta 2015, to je uradno najboljšo novo zgradbo na svetu! Zmagovalne stavbe so razglasili na 8. Svetovnem festivalu arhitekture 2015 (World Architecture Festival, WAF), ki je nedavno potekal v Singapurju. Za laskavi naziv najboljše nove zgradbe se je potegovalo kar 338 arhitekturnih rešitev, poleg skupnega zmagovalca pa so razglasili tudi zmagovalce številnih drugih kategorij.

Vsako leto zrastejo številne nove zanimive zgradbe. Smetana tega se vsako leto predstavi na Svetovnem festivalu arhitekturne (WAF). Ta tudi leta 2015 ni razočaral in žirija je imela še enkrat kaj izbrati med arhitekturnimi inovacijami preteklega leta, ki so prispele na njen naslov. Najvišja čast, naziv najboljše nove zgradbe leta 2015, je doletela objekt The Interlace v Singapurju (OMA/Buro, Ole Scheeren). Preverite, kdo so zmagovalci nekaterih drugih kategorij.

PREBERITE ŠE: World Architecture Festival 2015: najzanimivejše nove zgradbe na svetu

Najboljše nove zgradbe na svetu v preteklem letu:
Trgovina: Gucci, Sino-Ocean Taikoo Li Chendgu (Kitajska)Odpri galerijo

PicMonkey Collage Mikrohiše: tudi majhni prostori so lahko glamurozni Najbolj nenavadna stavbe sveta 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu Lesena hiška mladega slovenskega arhitekta Roka Pezdirca Lesena hiška na drevesu Slovenca Roka Pezdirca Watervilla Watervilla – spektakularna rezidenca na vodi · ·