wikicompass
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Wikipedia je poznana kot spletna enciklopedija, ki jo soustvarjajo prostovoljci iz vseh koncev sveta. Kaj kmalu se bi lahko naše dojemanje Wikipedie spremenilo, saj nam bo odslej v pomoč tudi pri orientaciji.

Wikipedia se je z več kot 40 milijoni člankov v 301 različnem jeziku zasidrala kot ena izmed najbolj obiskanih spletnih strani. Marsikdo si življenja brez nje preprosto ne more več predstavljati, saj ga velikokrat reši iz zagate.

WikiCompass je nov način potovanja, ki turistom ponuja obsežne informacije o vsakem mestu. Nova funkcija bo poskrbela, da pomanjkljivo geografsko znanje posameznika ne bo prišlo do izraza.

Aplikacija, ki za delovanje potrebuje internetno povezavo, uporablja razširjeno resničnost in GPS-sistema. Njeni uporabniki bodo do člankov lahko dostopali kar na zemljevidu, hkrati pa jih bo WikiCompass tudi vodil do želene točke.

Članek bo na zemljevidu označen z ikono. Ob prvem dotiku le-te se bo prikazala sličica kraja, medtem ko si bo v primeru, da se ikone dotaknete še drugič, mogoče ogledati celoten članek.

WikiCompass je za zdaj na voljo le za operacijski sistem iOS.

ryan-franco-263030-unsplash Top 4 aplikacije za nosečnice Ali vas zanima, iz katerih melodij je sestavljena vaša najljubša pesem? WhoSampled: novi Shazam, ki ga boste oboževali vsi ljubitelji glasbe Snapchat bo kmalu namenjen tudi opravljanju nakupov. Preko aplikacije Snapchat bo kmalu mogoče nakupovati erik-lucatero-543541-unsplash Z aplikacijo Instagram Lite boste prihranili veliko prostora · · ·