kolaz
V zraku · buzz buzz

Ste pripravljeni na kulinarično potovanje okoli sveta? Potem si oglejte zabavne kulinarične zemljevide držav in kontinentov, ki so narejeni iz različnih vrst hrane, ki je značilna za posamezno državo. Hrana na zemljevidu je nedvomno globoko zakorinjena v tradicionalni svet kulinarike posamezne dežele. Kaj sestavlja Ameriko, Italijo in Japosko …?

Novozelandski umetnik Henry Hargreaves, stilistka Caitlin Levin in oblikovalec Sarit Melmed so združili ideje in izumili zabavne “kulinarične zemljevide” držav. Naredili so zemljevid držav iz zelenjave in sadja, različnih začimb in drugih sesatvin. Kitajsko tako sestavljajo rezanici, Italijo paradižnik in Ameriko koruza. Zabavni kulinarični zemljevidi držav nam kažejo, kako hrana obkroži svet, se spreminja in postaja del kulturne identitete določenega prostora. Če vemo, da paradižnik prihaja iz Andov, je Italija kraljica paradižnka. Projekt govori o univerzalnosti in povezovanju različnih narodov in kultur s pomočjo kulinaričnih doživetij. Hrana nas združuje, sklepa nova poznanstva, predvsem pa odpira meje različnih kultur.

11 zabanih kulinaričnih zemljevidov držav si oglejte v galeriji.

Odpri galerijo
18 30 fotografij srečnih živali, ki vas bodo nasmejale 4. Pobiralci kegljev Nenavadne stare službe, ki danes ne obstajajo več kolaz Najbolj udoben šotor na svetu Mops + ptica =mopica Photoshop čarovnija: Neverjetne živalske foto predelave