c4515e61dbb3b2246a6b189ad2f3aa29
Utrip mesta · moda · ženska moda

Če že lep čas razmišljate o tem, da bi spremenili pričesko, je zdaj pravi trenutek za to – na enem mestu smo zbrali trende za ženske frizure 2020, ki jih bodo v prihajajočem letu nosile vse modne navdušenke. Že veste, katere ženske frizure 2020 bodo v trendu?

Tedni mode so se uspešno zaključili, stilisti za lase pa so pokazali svetu, na katere ženske frizure 2020 bodo prisegale največje modne navdušenke.

Leto 2020 bo tako izjemno modno bogato, kar se tiče lasnih dodatkov, in sicer boste v prihajajočih mesecih lahko videli dekleta, ki svoje lase krasijo z biserčki, glavnički za lase iz 80. let (angl. hair combs), kristalčki 
Prav tako bo v letu 2020 priljubljena pisana paleta barv za lase – od platinaste, rdeče in črne do pastelnih odtenkov.

Ko je govora o stilu ženskih frizur, pa za leto 2020 stilisti za lase ne napovedujejo pretresljivih sprememb, saj bo prihajajoče leto v znamenju že znanih pričesk, ki so bile priljubljene tudi v letošnjem letu, in nekaterih stilov, ki se bodo vrnili naravnost iz preteklosti (predvsem v 20. stoletje).
Iz bogatega nabora pričesk samo izbrali štiri ženske frizure (2 za krajše in 2 za daljše lase), ki bodo NAJBOLJ zaznamovale leto 2020.

Ženske frizure 2020

TRENDI ZA DALJŠE LASE:

Visok in nizek dolg čop

Če imate dolge, zdrave in sijoče lase, jih nikakor ne strižite, saj bo v letu 2020 moda las v znamenju Ariane Grande in njenega čopa. Ko boste želeli doseči eleganten videz, si raje omislite nizek čop, ki ga dopolnite z nekaj pramenčki, ki obdajajo obraz. Elastika naj bo čim bolj preprosta ali celo nevidna.

Če je nizek čop sinonim za eleganco in ženstvenost, je zelo visok čop sinonim za otročje, drzno in igrivo. In v 2020 ga bomo dekleta preprosto oboževala. Višje kot bo čop na glavi, boljše bo. Bolj kot bo odštekena elastika, bolj modne bomo!

Krep kodri

Še en trend, ki dokazuje, da se moda ponavlja in da so zdaj na vrsti 90. leta prejšnjega stoletja. Krep kodri so bili v tistih časih velik trend, dekleta pa so si ure in ure pletla drobne kitke, da bi dosegla ta videz. Danes, ko je krepalni likalnik na voljo v skoraj vseh trgovinah, bo to opravilo veliko lažje.

Takšna frizura je v rangu “kontroverznih” frizur, saj ima slednja veliko volumna. Je pa odvisno od nas samih, kako si jo bomo uredile – lahko jo namreč nosimo spuščeno, jo spnemo z zaponko, damo v čop …

TRENDI ZA KRAJŠE LASE:

Asimetrični bob

Takšen slog ženske frizure ni nič novega, saj smo ga v zadnjih nekaj letih videvali v številnih različicah in barvnih odtenkih. Stilisti pravijo, da gre za vrsto pričeske, ki naj bi se podala h katerikoli ženski, ne glede na leta. Imela naj bi celo pomlajevalni učinek.

Takšno pričesko si lahko omislite v asimetrični ali simetrični različici, a imejte v mislih, da je ravno asimetričnost tista, ki doda piko na i, ker ustvari dramatičnost, ki takšno frizuro loči od navadne pričeske oziroma boba. Uredimo si jo lahko tako, da lase zlikamo, skodramo ali preprosto pustimo lasem, da sledijo svoji naravni obliki. Bob je lahko daljši, krajši ali srednje dolžine.

Frizure, oblikovane z gelom za lase (gelled hairstyle)

Lasje, v celoti oblikovani z gelom, niso nič novega – novo je le to, da bodo v letu 2020 izjemno priljubljeni. Če ne bi rade menjale stila svoje pričeske (se postrigle ali lasem puščale rasti), a bi rade vseeno naredile neko spremembo, je potem takšna pričeska odlična izbira. Poda se tako krajšim kot daljšim lasem (odvisno od tega, kako jo naredite), a vseeno je bolj zaželeno, če imate kratke lase, saj je končni rezultat b-o-m-b-a-s-t-i-č-e-n. Krajše kot je, bolje je!

Bistvo takšne pričeske je v tem, da z njo dosežete minimalističen in retro videz – vse, kar moramo narediti je, da nanesemo gel na lase in ga z glavnikom razčesemo, da nastanejo ravne linije v laseh, ki jih, jasno, oblikujemo po svojem okosu. Če želimo obduditi še duh preteklih let, lahko naredimo še valovite lase s prsti (angl. finger waves).

Druge ženske frizure 2020, ki bodo v trendu:

1. Preča na sredini glave: ta pričeska ponazarja klasiko in ženstvenost iz 70. let prejšnjega stoletja. Poudarek je predvsem na ravnih (zlikanih) laseh, brez volumna, ki jih poudarite s strogo oblikovano prečo.

2. Romantični kodri: temu trendu se ženske verjetno nikoli ne bodo uprle, zato ni nenavadno, da bo tudi v letu 2020 modni hit. Tokrat bo poudarek na valovitih laseh v stilu prejšnjih stoletij, ki jih lahko okrasite z zaponkami.

3. Divji kodri: skrajnost romantičnih kodrov so dviji kodri, polni volumna, ki spominjajo na disko iz 70. let prejšnjega stoletja. Če imate daljše lase, boste učinek odštekanosti še lažje dosegle.

4. Elegantna figa: če se je še pred kratkim nosilo razmršene fige brez oblike, bo v letu 2020 hit lepo urejena zvita figa. Takšna pričeska gre na roko ženskam z dolgimi lasmi.

5. Pixie in ježek: Pixie je v zadnjih letih izjemno priljubljena frizura, ki poudari obraz in je za tista dekleta, ki so nekoliko drznejša. Pravil v modi več ni, zato bo v letu 2020 kraljeval ježek tudi med dekleti.

printed-turtleneck-outfits-270024-1539357225163-promo.1012x1350uc copy Ženska moda 2019: vzorčast puli je “must have” kos te jeseni! 42704227_502382270278846_7909217106099907426_ni Ženska moda 2019: 7 parov hlač, ki bodo absolutni hit jeseni e6c6609eded56c3fe37fa40ef3251cfc Ženski zimski plašči 2019/2020: 4 trendi, ki dokazujejo, da je klasika vendarle večna! shutterstock_1212554200 Obožujemo ga: nasveti za pravilno kombiniranje živalskih potiskov · ·