Idealna dolžina penisa, če vprašate ženske je...
V zraku · buzz buzz

Pred meseci smo pisali, kako so znanstveniki na podlagi tisoče penisov določili kakšna je povprečna dolžina moškega spolnega uda. Spomnimo, povprečna dolžina v erekciji je 13,12 centimetra. A to je lahko le delno pomirilo moške, še vedno je namreč v zraku ostalo vprašanje idealne dolžine penisa. Na to pa lahko odgovorijo le ženske. In so. Raziskava, ki jo je vodila Dr. Nicole Prause, je 75 ženskam dala na razpolago 100 modrih falusov različne velikosti natisnjenih s 3D tiskalnikom in ženske so razsodile. Idealne dolžina penisa je…

Medtem ko je raziskava znanstvenikov, ki so razkrili povprečno dolžino penisa, utišala vse napačne predstave na temo velikosti moškega spolnega uda, je študija fakultet University of California Los Angeles in University of New Mexico s psihofiziologinjo Nicole Prause na čelu, temu podatku dala še ”praktično” vrednost. Povprečna dolžina je namreč ena plat zgodbe, druga, to je idealna velikost penisa za ženske, pa zadeve šele zares postavi v kontekst. Nenazadnje ni pomembno ali je v fazi vzburjenosti dolg 13, 15, 17 ali več centimetrov, če ne vemo ali je to dolžina, ki jo ženske iščejo. Zahvaljujoč raziskavi, v kateri je sodelovalo 75 žensk, zdaj vemo tudi to. Te so na podlagi 100 modrih falusov različne velikost natisnjenih s 3D tiskalnikom določale idealno dolžino.

Torej. Ali ženske res hrepenijo po čim večjem penisu, kot je splošno prepričanje? Raziskava je utišala mnoge napačne predstave o tem kaj nežnejši spol pričakuje. Večje namreč ni vedno boljše in je občasno celo smatrano kot negativno. Ženske so morala pri tem svoja pričakovanja ločiti glede na to kakšnega korenjaka si želijo za svojo vagino, ko gre za dolgoletno zvezo in kakšnega, ko gre za avanturo za eno noč. Za prvi primer je idealna dolžina penisa 16 centimetrov (obseg 12,19 cm), pri avanturi pa hrepenijo po dolžini 16,26 cm (obseg 12,7 cm).

PREBERITE ŠE: Znanstveniki izmerili 15 tisoč penisov in končno ugotovili njegovo povprečno dolžino

Idealna dolžina penisa tako ni ”izvenzemeljska” kot je bilo splošno prepričanje, prav tako pa je novo spoznanje, da je za velikost pomemben kontekst (ki je enako pomemben kot dolžina). Ženske namreč pričakujejo različno dolžino za različne ”priložnosti”, zato ima vsak moški idealnega, če je njen idealen partner oz. partner, ki ga iščejo (v smislu sanjskega moškega). In samo zato, ker je korenjak večji, še ne pomeni, da to avtomatično pomeni prednost. 15 žensk je sicer razkrilo, da so razdrle razmerje, ker je imel moški prekratkega glede na njihova pričakovanja, a na drugi strani jih je pet storilo enako, ker je imel moški predolgega. In dekleta, večji falus, žal, prihaja s ceno. Vagina se zaradi tega med seksom posledično bolj širi in krči in ta lahko vanjo posledično potisne več bakterij. Dolgoročno večji penis torej prinaša več zdravstvenih tveganj.Če potegnemo črto. Da, velikost je pomembna, a ni treba, da je penis gromozanski, da zadovolji žensko. Daleč od tega. Raziskava je namreč pokazala, da je idealna dolžina penisa le nekoliko več od povprečne.

Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij. Katere so največkrat prenešene mobilne aplikacije v zgodovini? Fotografije, kjer je skepticizem odveč, čeprav vam oči pravijo drugače. Fotografije ob katerih si boste dvakrat pomeli oči Kako izboljšati vaš zakon? 8 znanstveno dokazanih skrivnosti za srečen zakon Zip Line nad planiško skakalnico. Nad planiško Velikanko se odpira najbolj strm Zip Line na svetu!