Sillian – (k)raj za aktiven oddih ob vseh letnih časih

Hotel Dolomiten Residenz - Sporthotel Sillian

Sillian verjetno ni prvi kraj, ki vam pade na pamet, ko pomislite na dopustniško destinacijo ali izlet. A to mestece na vzhodnem Tirolskem v Avstriji bi moral biti visoko na lestvici tistih, ki iščejo kraj za aktiven oddih, najsi bo to spomladi, poleti, jeseni, sploh pa pozimi. Sillian je namreč raj za vse, ki jim ni toliko do posedanja in poležavanja, ampak bolj do skokov v hribe, izletov s kolesom, smučanja, teka na smučeh, ipd.

Sillian je majhen, a prikupen kraj nedaleč od italijansko-avstrijske meje, čisto pri kraju pa se ga drži čudovit hotel Dolomiten Residenz – Sporthotel Sillian. Leži tik ob edini cesti, ki se vije po tem delu dravske doline in je tudi zgolj lučaj od reke Drave. Ta je tam, dobre 4 kilometre od meje, še povsem pohlevna reka in je bolj potok kot reka. Ponudba hotela, ki je resda športen v imenu, nudi vso razkošje in udobje hotela s štirimi zvezdicami. Med drugim se ponaša z najboljšim gostilniški osebjem, ki ga premore Avstrija, kar boste spoznali na vsakem koraku.

vir: sporthotel-sillian.at
vir: sporthotel-sillian.at

A te boste vendarle morali delati sami, saj je hotel kot rečeno športno naravnan. Resda ima wellnes in spa center z notranjimi in zunanjim bazenom ter travnato plažo, kjer bi lahko brez slabe vesti ‘’zabili’’ ves dan, a vendarle ponuja še toliko drugega zaradi česar vas bodo prej ‘’zasrbele pete’’ kot popadla lenoba.

Masaža na ''seniku''. Kdo bi se je branil?
Masaža na ”seniku”. Kdo bi se je branil?

Poleti se lahko tako odpravite kolesariti. Bodisi v hribe, bodisi se ‘’vkrcate’’ na del dravske kolesarke poti, kjer sledite reki Dravi in se več kot 100 kilometrov premikate proč od prometa in hudih klancev. Če vam ni do kolesarjenja nazaj na izhodiščno točko, bo v bližini vedno vlak, kjer so kolesa vedno dobrodošla. Pozimi se lahko na podplatih znajdejo bodisi smučarske bodisi tekaške vezi. Če se odločite za prve, imate kabinsko žičnico Hochpustertal, ki vas popelje občutno čez 2000 metrov n.m.v., dobesedno pred nosom. Ob tem je treba dodati, da sam Sillian leži 1103 metre nad morjem, kar pomeni, da tudi v poletni pripeki tam ni tako zelo vroče.

PREBERITE ŠE: Villa TreVille: Butični italijanski hotel, ki ga obožuje modna elita

In ker se po vsaki aktivnosti prileže dobra hrana in malce razvajanja, so tu prej omenjeni spa in kulinarična ponudba, ki bo začarala tudi največje gurmane. Na meniju imajo namreč veliko lokalno pridelane hrane (siri, vino, maslo, sladoled, kruh, ipd.) za katero stoji družina (beri skupina) Schultz, ki skrbi ne le za hotel, ampak tudi za bližnja smučišča. In ja, tu se boste počutil domače, kot bi gostovali pri kakšni družini. Takšni zelo veliki, z veliko hišo.

Sobe, kjer se boste počutili domače in nabrali energije za naslednji dan.
Sobe, kjer se boste počutili domače in nabrali energije za naslednji dan.

Za ljubitelje sladkega je v neposredni bližini tudi tovarna Loacker, kjer si lahko nakupite napolitank, čokolade, ipd. in to na kilograme (ker verjamemo, da čokoladica, ki vas bo čakala na postelji, ne bo potešila vaše sle po sladkem). Te, kilograme namreč, lahko pozimi izgubljate v fitnesu centru znotraj hotela ali v Meki za tekače na smučeh- kraju Toblach, ki ima več sto kilometrov urejenih prog in leži le streljaj čez italijansko mejo. Napačen ni niti skok v Cortino d’Ampezzo, a ker gresto do gondole Hochpustertal lahko v ‘’copatih’’, boste verjetno Cortino pustili za kdaj drugič in se prepustili objemu avstrijskih Dolomitov. In če vam slučajno ostane še kaj energije, kraj Sillian ponuja obilico opcij, kjer lahko pokurite še morebitne preostale atome moči (kegljanje, sankanje, drsanje, ples v diskoteki, ipd).

Sobe Premium kategorije
Sobe Premium kategorije

Dolomiten Residenz – Sporthotel Sillian je nedavno doživel prenovo svojega levega krila, ki je napredoval v kategorijo Superior. Gre za estetsko dovršene sobe opremljene z izdelki lokalnih izdelovalcev (les, usnje, okna, ipd.), kjer se prepletata sodobnost in naraven videz ter kjer boste našli svoj mir. Ne le, ker okna neverjetno tesnijo, pač pa ker imate občutek, da domujete v naravi. Cene za polpenzion se začnejo pri 103 evrih na noč, za Superior sobe pa so nekoliko višje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sporthotel-sillian.at

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hiša Neža: nepozabne počitnice v Kranjski Gori