1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Smo jih že videli na ulicah, kajne? Na daleč niti ne veš, ali gre za skiro ali kolo. No, vsekakor gre za kolesa, le nekoliko manjša in tu leži tudi njihova prednost. Zlahka jih zložimo, damo na rame, spravimo v prtljažnik, postavimo pod mizo v lokalu itd. Poglejmo si zložljivo kolo Whippet, za katerega njegovi snovalci trdijo, da je nekaj posebnega.

Whippet krasi sicer eleganten in ‘šik’ videz, a na prvi pogled bi težko rekli, da se po konstrukciji še kako drugače razlikuje od ostalih. Pa se. Okvir namreč sestavljata dve ovalni cevi, ki potekata vzporedno in poskrbita za še kompaktnejše ogrodje. Cevi sta bili narejeni pri vodilnih proizvajalcih kolesarskih komponent na svetu Columbus Oval Tubing in Reynolds Technology. Controlled flexing so pri Whippetu poimenovali odzivanje obeh cevi na pritiske, ki jih kolesu povzročajo luknje v cesti in podobne ovire, ki poskrbijo za neudobno vožnjo. Ob teh pritiskih se namreč okvir kolesa prilagodi, tako da se cevi rahlo upogneta ter s tem ublažita udarce.

Kolo lahko zložite v vsega 3 korakih. Najprej se lotite sprednjega kolesa in krmila, nadaljujete z zadnjim kolesom in sedežem ter na koncu zložite vse skupaj tako, da kolo lahko celo stoji sámo.

PREBERITE ŠE: SLIDERS – ZLOŽLJIVO KOLO, KI JE TUDI SKIRO

Idealna rešitev za vožnjo po mestu.

Galerija slik: Zložljivo kolo Whippet

Zložljivo kolo WhippetOdpri galerijo
BMW M4 GT4 Hardcore M4: oziroma BMW M4 GT4 specialized_turbo_vado_ Električno kolo Turbo Vado 5.0 Zoe-e Sport Kdo je hitrejši? Zoe e-Sport vs. Formula R.S. 16 Novi BMW serije 8 - 2018 Novi BMW serije 8: koncept, ki napoveduje kralja kupejev ·