06-pretty-woman-bath.w750.h560.2x
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ste v stresu? Vas daje nemir? S to pesmijo boste umirili svoje misli, svoje srce in živčni sistem, pravi znanost.

Vsi vemo, da stres ni zdrav in da moramo uravnotežiti neprijetne občutke, s katerimi nas navdajajo težave na različnih življenjskih področjih. Ena izmed zelo učinkovitih terapij za sproščanje stresa je terapija z zvokom. Samo pomislite, kako se umirimo ob dobri chill-out glasbi ali kako dobro nam dene živahna skladba, ko imamo polno glavo vsega.

PREBERITE ŠE: Avtor te skladbe je umetna inteligenca

Britanski znanstveniki so šli še korak dlje in raziskali, katere melodije so tiste, ki na nas delujejo najbolj pomirjujoče in ob katerih se najlažje spopadamo s stresom. Kako so to izvedli? Testnim osebam so dali reševati težke uganke, ki v posamezniku sprožijo določeno obliko stresa. Ob reševanju ugank so merili srčni utrip, krvni pritisk in hitrost dihanja. Dokazali so, da so se udeleženci v raziskavi najbolj umirili ob spodnji melodiji, ki jim je upočasnila srčni utrip, znižala krvni pritisk in umirila dihanje. Pojačajte zvok, zaprite oči in se umirite. Koristilo vam bo.

VIDEO: To je glasba, ki vas bo umirila za 65 odstotkov

Znanost je sicer dokazala tudi, da je stres povezan z vrsto zdravstvenih težav, kot so srčne bolezni, depresija, gastrointestinalne težave, astma in še mnogo več, negativno vpliva tudi na medosebne odnose. Potrebujete še kakšen razlog več, da se umirite?

Nohti okrašeni z rastlinami. Cvetoči nohti – manikura z rastlinami Povprečna Američanka leta 2016 Tako je leta 2016 videti povprečna Američanka – namig: ni takšna kot iz videospota kako pospešiti metabolizem Kako uspešno pospešiti metabolizem? Khoudia Diop Khoudia Diop: senzacija Instagrama z vranje črno poltjo, ki spreminja lepotne ideale · ·