fbpx

D-Mask: Pametna maska je prihodnost potapljanja

Časi, ko so potapljači potrebovali težko in neudobno opremo, so mimo. Kljub temu pa pametna tehnologija na to področje za zdaj še ni prodrla. To se utegne kmalu spremeniti …

Kitajski oblikovalec ZJ-DDG je zasnoval D-Mask, koncept pametne potapljaške maske. Inovacija, ki je še ne moremo kmalu pričakovati, bi lahko dodobra spremenila podvodne dogodivščine. Ob tem, da ponuja 180-stopinjski vidni kot, se lahko pohvali tudi s številnimi pametnimi funkcijami.

Kot kaže, bodo potapljači v bližnji prihodnosti lahko koristili pametno tehnologijo.
Kot kaže, bodo potapljači v bližnji prihodnosti lahko koristili pametno tehnologijo.

D-Mask vsebuje digitalni zaslon, ki prikazuje informacije, kot so denimo raven kisika,  čas potapljanja in vremenski pogoji. Del maske, ki je med drugim povezana s pametnim telefonom, so tudi kostno prevodne slušalke, ki omogočajo istočasno poslušanje glasbe in zvokov iz okolja.

Naprava je opremljena z LED-lučmi, ki pripomorejo k opaznosti v motni vodi. Združljiva je z opremo za potapljanje, ob njenem nakupu pa boste prejeli tudi kamero, s katero boste lahko posneli svoje podvige.

Verjamemo, da potapljaški navdušenci že nestrpno pričakujete lansiranje D-Maska. Na to bo na žalost verjetno treba počakati še nekaj let.

Galerija – Pametna potapljaška maska D-Mask

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!