fbpx

Dear Kitchen: Slovenski kulinarični blog, ki je prava zakladnica preprostih veganskih receptov

Dear Kitchen je sinonim za slovenski spletni blog, na katerem najdemo zakladnico preprostih receptov, prilagojenih raznolikim okusom, lokalni ponudbi in sezoni, s katerimi lahko hitro in enostavno pričaramo pravo vegansko pojedino.

Dear Kitchen stavi na dobro in kvalitetno, na zasanjane okuse in prijetne kulinarične dogodivščine. Slovenski blog, ki je prava zakladnica preprostih veganskih receptov, je gurmanski otročič Anje Tomlje. Zaprisežene veganke ki z ljubeznijo preizkuša, in izbolšuje domače in tuje recepte, spečeno in skuhano pa okusno aranžira, prelepo fotografira ter tudi prikupno opiše. Včasih se ji pri ustvarjanju pridruži tudi sestra Sandra, ki stavi na vse povezano s čokolado. Recepti za prefinjene kolače in rajske čokoladne torte bodo ponavadi kar njeni.

Jabolčni polžki
Jabolčni polžki
Blogerski začetki Dear Kitchen segajo v čas, ko se je Anja preselila k fantu in doma pozabila zvezek, v katerega je že nekaj časa zapisovala recepte. Ker je vedno z navdušenjem spremljala tuje kuharske bloge, se je odločila, da bo namesto zvezka začela pisati kar na splet. Tako se je rodil prvi blog, ki se je čez čas razvijal in spreminjal. Kmalu je sodelovanje zamikalo tudi njeno sestro Sandro, ki se je kasneje pridružila pri kuhanju in pisanju.
Bučni njoki
Bučni njoki
Skozi fotografijo in prijazna navodila kako in kaj, želita sestri kuhanje približati predvsem mladim in jih prepričati, da je stvar veliko bolj preprosta, kot se zdi. Le začeti je potrebno. Kljub temu, da sta obe veganki in vse jedi pripravita izključno iz rastlinskih sestavin, z okusnimi recepti zadovoljita tudi najbolj zahtevne okuse. Poseben izziv jima predstavlja veganiziranje raznolikih jedi, najraje pa se znajdeta v kuhinji, ko se zdi, da je hladilnik skoraj prazen in so vse trgovine zaprte. Takrat še kako prav pride domišljija, ki tudi iz ostankov pričara hranilen in okusen obrok.
Bučna pita
Bučna pita
Anja, po poklicu kostumografinja, je navdušena nad prirejanjem zabav, zato med barvitimi recepti najdemo veliko takšnih, ki poskrbijo, da bomo ob naslednjem druženju ob kozarčku rujnega blesteli kot najboljši gostitelji daleč naokoli, Sandra pa je kot velika ljubiteljica čokolade odgovorna za recepte, ki posladkajo in pocrkljajo.
Mandljevo mleko
Mandljevo mleko

Dodatne Informacije

Več informacij:
dearkitchen.netfacebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!