34. Slovenski knjižni sejem 2018: Cankarjevo leto
20. nov
V zraku · dan za

2018 je Cankarjevo leto, saj je 100-letnica njegove smrti. 34. Slovenski knjižni sejem je priložnost, da velikana spoznate v novi luči. V Galeriji Cankarjevega doma bo med sejmom tako na ogled razstava Ivan Cankar, poleg tega ga boste v petih dneh in pol lahko prisluhnili dobri glasbi, jedli dobro hrano, si ogledali predstave in razstave ter brali knjižne izdaje. 20 novembra vse poti vodijo v Cankarjev dom.

do
Cankarjev dom
Cankarjev dom
Vstop je prost.

Cankarja si prevečkrat predstavljamo po vedno istih klišejih, namesto da bi njegovo življenje sestavili v zanimivo zgodbo. Na 34. Slovenskem knjižnem sejmu bo to mogoče, saj bo v Galeriji Cankarjevega doma (CD) med sejmom na ogled razstava Ivan Cankar, ki bo sledila življenjski poti pisatelja v osmih slikah kot del programa Cankar o Cankarju. Tudi na kulinaričnem odru se bo kuhalo in pokušalo hrano po receptih iz časa, ko je sedem let živel in ustvarjal v gostilni na Rožniku pri Franzotovih. Menda je imel najraje ričet.

Letošnja država v fokusu je Madžarska. Od otvoritve, ko boste poslušali Hot Jazz Band, prek nastopov osmih literatov, treh celovečernih filmov, izraznega plesa, razstave, pa vse do zaključne prireditve v Klubu CD z Miklósem Lukácsem, džez čembalistom, se boste lahko srečevali s sosedi. Pa kürtoskalács vas bo posladkal.

Na šestih odrih se bo v petih dneh in pol zvrstilo skoraj tristo dogodkov. Novost sejma pa je strokovni del Cicifesta, in sicer bodo v sodelovanju s Pedagoško fakulteto v Ljubljani več prostora namenili otrokom s posebnimi potrebami in nadarjenim. V sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani pa pripravljajo Poslovni klub, tudi malo po vzoru frankfurtskega.

Na letošnjem sejmu se bodo več kot dvajset tisoč knjigam pridružile tudi krizanteme na vseh odrih in stojnicah. Kot simbol in v spomin na pogumnega revolucionarja ter globok priklon njegovim knjigam.


21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi 15. november, 2018 21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi Poleg okusne hrane in pijače boste lahko uživalitudi v zanimivih prireditvah. 10. november, 2018 Martinovanje v Ljubljani 2018 Ftrgatev 2018: majhno mesto, velik dogodek 9. november, 2018 Ftrgatev 2018: majhno mesto, velik dogodek Ljubljana tango festival 2018: svet čutnosti, elegance in strasti. 8. november, 2018 Ljubljana tango festival 2018: svet čutnosti, elegance in strasti · · · ·