Poleti v NUK 2016
2. jul
V zraku · dan za

S tritedenskim festivalom Poleti v NUK 2016 se bo med 2. in 23. julijem 2016 v Plečnikov atrij v Ljubljani naselilo kulturno dogajanje, ki bo zaobjelo vse pomembne umetnostne zvrsti. Predstavili se bodo nekateri dobro znani ustvarjalci in poustvarjalci.

do
Ljubljana
KUD Arhiteka
5–60 €
Dogodek na Facebooku

Zakaj je vredno obiskati festival Poleti v NUK 2016? Verjamete, da se v središču Ljubljane za eno bolj impozantnih fasadnih lupin skriva vrt, podoben tistemu deilemskih kraljev v Bartolovem Alamutu? No, če odmislimo hurije, evnuhe, udomačene divje mačke in zablode ukanjenega uma. A ne skrbite, za vstop ni treba žrtvovati nič drugega kot večer ali prost popoldan.

PREBERITE ŠE: Ljubljana: evropski kolesarski festival 2016

Si želite v prihajajočem poletju pokukati v kulturniški raj? Narodna in univerzitetna knjižnica skriva prelep Plečnikov atrij, pravi biser, skrit v arhitekturni školjki. Lahko bi ga poimenovali kar »Mala Ljubljana«, saj ponuja veliko arhitekturno vrednost, intelektualno noto zaradi lege in obilo zelenja, ki sprošča in nastopa v vlogi prepoznavne barve prestolnice.

Na tritedenskem festivalu Poleti v NUK 2016, ki že kar z imenom (spre)govori, kam in kdaj se lahko zatečemo po sladico umetnosti, se bo predstavilo lepo število slovenskih umetnikov. Na otvoritvenem dnevu nas bodo zabavali člani skupine Čedahuči, v sklopu festivala bo nastopila tudi Mia Žnidarič, Vlado Kreslin bo predstavil Pojezije in tudi ljubitelji nežnega glasu Severe Gjurin bodo prišli na svoj račun.

Več o dogajanju lahko preberete na spletni strani festival-poletivnuk.si.

Jazz festival Ljubljana 2016 v pariškem slogu 29. junij, 2016 Jazz festival Ljubljana 2016 v pariškem slogu David Gilmour na Dunaju 27. junij, 2016 Koncert: David Gilmour na Dunaju Koncert: Coldplay prihajajo v Berlin 27. junij, 2016 Koncert: Coldplay prihajajo v Berlin Hideout festival 2016 26. junij, 2016 Hideout festival 2016 – Pag bo znova prestolnica elektronike · ·