Frankfurt po Frankfurtu 2016
14. nov
V zraku · dan za

Bliža se jubilejna prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu 2016, ki bo tradicionalno potekala v knjigarni Konzorcij. Slavnostna otvoritev že tridesete razstave bo 14. novembra 2016 pred ljubljansko Mestno hišo. Tako kot je zaradi naziva zelene prestolnice Evrope 2016 letošnja rdeča nit Ljubljane ekologija, enako velja za Frankfurt po Frankfurtu, ki nastopa pod sloganom ‘Berem zeleno’. V ospredje se namreč postavlja knjige na temo ekologije in varstva narave. Na temo ekologije bosta na dan otvoritve tudi dve predavanji. Prodajni sejem bo potekal vse do 19. novembra 2016.

do
Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska 29, 1000 Ljubjana
Mladinska knjiga
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

V čast Ljubljani, zeleni prestolnici Evrope 2016 in letos tudi partnerici prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu, bo tudi Frankfurt po Frankfurtu 2016, ki ga že tridesetič v knjigarni Konzorcij pripravlja Mladinska knjiga, ‘zeleno’ obarvan. Na dan otvoritve, 14. novembra 2016, bosta v Veliki sejni dvorani Mestne občine Ljubljana potekali dve kratki strokovni predavanji na temo ekologije predstavnikov Instituta Jožefa Stefana, slavnostna govornica na otvoritvi z začetkom ob 11.30 pa bo priznana slovenska klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj. Dogajanje pred Mestno hišo bo poleg drugih govorcev začinila tudi folklorna skupina France Marolt.

PREBERITE ŠE: Knjiga Harry Potter and the Cursed Child v slovenščini izide novembra 2016!

Tudi na jubilejni prodajni razstavi Frankfurt po Frankfurtu se obeta na tisoče razstavljenih tujih knjig založnikov iz desetih držav, izbor najboljših knjig novejšega datuma. Predstavljene bodo predvsem novosti s področja strokovne literature, dobitniki leposlovnih nagrad, umetniške monografije, gorniška in popotniška literatura ter ilustrirani priročniki. Tradicionalni se obeta tudi razstava. Letos pripravljajo razstavo slovenskih avtorjev, ki so izdali knjige pri tujih založbah. Knjige in dela bodo na ogled vse do 19. novembra 2016. Osrednja razstava bo potekala v knjigarni Konzorcij, del pa bo v Točki.Zate. (pred Mestno hišo), kjer bodo pretežno predstavljene knjige s področja ekologije, vključno z ducatom knjig, ki jih je izbrala Mestna občina Ljubljana. Ta izbiro je pripravljen v skladu s prav toliko temami, s katerimi je oblikovana vsebina dogajanja v okviru Zelene prestolnice Evrope 2016.


Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Foto: Shutterstock 4. november, 2016 Jesenski Okusi Bleda: trije hodi v priznanih restavracijah za 15 evrov Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom 30. oktober, 2016 Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 · · · · · · ·