Ej-artist-2018
23. nov
V zraku · dan za

Enoch Jamal »E. J.« Strickland je svetovno znan bobnar in skladatelj, umetnik, ki ga v zadnjih desetih letih lahko slišimo na več kot 60 albumih.

Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Ljubljanski grad
7,00 €
Dogodek na Facebooku

Odraščal je v Miamiju v glasbeni družini. »Poslušali smo vse vrste glasbe,« pravi. »Miles, Stevie; sama dobra glasba.«  E. J. je hitro vstopil na newyorško jazz sceno in igral z največjimi sodobni glasbeniki, kot so Herbie Hancock, Cassandra Wilson, Terence Blanchard, Wynton Marsalis, Ravi Coltrane, David Sanchez. Pod vplivom odličnih bobnarjev (Elvin Jones, Philly Joe Jones, Roy Haynes, Jimmy Cobb, Tony Williams, Jeff »Tain« Watts, Brian Blade) je hitro razvil svoj eklektični in ustvarjalni slog. Raznolikost vplivov in interesov je ključna oznaka glasbenega pristopa E. J. Stricklanda. O svojih nastopih pravi: »Ne boste slišali tradicionalnega bobnarskega jazza. Slišali boste nekoga, ki črpa iz različnih slogov in pristopov. To je moj pravi glas. In vedno se trudim, da je glasba zabavna!« Njegov najnovejši album se imenuje The Undying Spirit.


Tobačna Akustika 2018: prisluhnite bendom in kantavtorjem v vzponu 22. november, 2018 Tobačna Akustika 2018: prisluhnite bendom in kantavtorjem v vzponu Smučarski sejem Snežinka 2018 22. november, 2018 Smučarski sejem Snežinka 2018 Idea Italia 2018: tržnica italijanskih dobrot znova v Ljubljani 21. november, 2018 Idea Italia 2018: tržnica italijanskih dobrot znova v Ljubljani Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu. 21. november, 2018 Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu · · ·