lindseyvonn_theclimb_trailer
22. feb
Kulturni izbor · film · Utrip mesta · šport

Lindsey Vonn je prejšnji konec tedna spisala zgodovino in postala najuspešnejša smučarka vseh časov. Dosežek ima še toliko večjo težko, če v obzir vzamemo podatek, da se je vrnila po poškodbi, ki jo je ne samo oddaljila od belih poljan, ampak tudi resno ogrozila njeno nadaljno športno pot. Njen povratek je zdaj ovekovečen v dokumentarnem filmu o rehabilitaciji, dveh poškodbah in zmagoviti vrnitvi in bo premierno predvajan 28. januarja 2015 ob 10. uri na Red Bull TV.

Red Bull TV, Apple TV, Xbox 360
Red Bull TV
Brezplačno

Dokumentarni film Lindsey Vonn: Vzpon, ki prikazuje zadnjih 22 mesecev življenja 30-letne Američanke, s poudarkom na skorajda usodnem padcu in operaciji, bo brezplačno dostopen ne samo na Red Bull TV, ampak tudi na spletu na redbull.com/snow ter partnerskih platformah Apple TV in Xbox 360. V eni uri bomo skupaj z Lindsey prehodili njeno trnovo pot do povratka, ki pa je bil z obrestmi poplačan prejšnji konec tedna v Cortini d’Ampezzo, ko je padel 35 let star rekord po številu zmag v svetovnem pokalu, ki si ga je do nedavnega lastila Anne Marie Moser-Pröll. Lindsey je ta števec trenutno ustavila pri številki 64, zdi pa se, da se bo še naprej obračal.

V dokumantarcu Lindsey Vonn: Vzpon, nas kamera popelje v operacijsko sobo, vidimo še nevidene posnetke grozovitega padca, celoten potek rehabilitacije, treninge, psihične in fizične boje, vključno s tesnobo, ki jo je občutila, ko je prek TV ekrana nemočno opazovala tekmice na olimpijskih igrah v Sočiju.

PREBERITE ŠE: Svetovni dogodki, ki jih je v letu 2015 vredno obiskati

A danes se vse to zdijo samo slabe sanje, saj si lasti rekord po številu prvih mest v svetovnem pokalu, ki se je še nekaj mesecev nazaj zdel nedosegljiv, še vedno pa je edina ameriška smučarka, ki je osvojila zlato olimpijsko medaljo v smuku. V svoji res bogati zbirki odličij pa ima tudi že pet medalj s svetovnih prvenstev, ki jim kani v domačem Vailu dodati še kakšno.


film price 22. januar, 2015 Premiera: Šuplje priče (2015) – iz priljubljene serije na filmska platna _ARP6149 8. januar, 2015 Filmska premiera: Ugrabljena 3 INTO THE WOODS 8. januar, 2015 Filmska premiera: Zgodbe iz hoste 20k-3 22. februar, 8000 Filmska premiera: 20.000 dni na Zemlji ·