Literarni freestyle
7. maj
V zraku · dan za

Igralki Aleksandra Balmazovič in Maja Martina Merljak sta se lotili novega skupnega projekta, svežega in urbanega literaturnega gibanja, ki prostožargonsko operira z izrazom literarni freestyle. Nikakor ne gre za klasični primerek literarnega večera, ampak za precejšnji odmik od klasike, kjer je poudarek na sodelovanju z občinstvom, na svobodi izražanja, na vzpodbujanju kreativnosti in predvsem kulturno-zabavnem druženju.

Miklošičeva 1, Ljubljana
Kavarna Union
Vstop je prost

Osnovni ton premiernega dogodka, ki je bil med vabljenimi v Kavarni Union odlično sprejet, je zvenel predvsem erotično. Erotika, ki je še vedno in od nekdaj najbolj brana, najbolj iskana, čedalje bolj konkretna in tudi vse bolj detabuizirana tema, je bila izbrano vodilo zanimivega freestyle ustvarjanja. Že v uvodu so občinstvo erotično prebudili igralski dueti z znanimi prizori bestsellerjev. Nina Ivanič in Nenad Nešo Tokalič sta odigrala prizor iz znane Emanuelle, Tina Uršič in Jan Bučar pa iz današnjega hita, 50 odtenkov sive.

Nadaljeval je krojač dogodka Matjaž Pikalo, ki se je v uvodnem delu posvetil vabljenim avtorjem preko talk showa. Odprta debata je odpirala širine in temelje dobrih zgodb, malih skrivnosti velikih avtorjev, seveda pa ni manjkalo tistega pristnega, iskrenega in z duhovitostjo začinjenega koščka, ki ga je prispeval vsak od vabljenih na odru. Kakopak tudi ne, saj so novo zgodbo tvorili priznani in spoštovani Bernarda Jeklin, Norma Bale, Lenart Zajc in Trkaj.

V četrtek, 7. maja, Balmazovičeva in Merljakova nadaljujeta s freestyle ustvarjanjem in nas vabita, da se jim pridružimo. Tokratno vodila večera bo kriminalka. V Krimi Freestyle Artu bodo sodelovali akademski igralci Nina Ivanič, Nenad Tokalić – Nešo, Tina Uršič in Jan Bučar. Zgodbo bo v živo glasbeno opremljal akademski glasbenik Davor Herceg, vizualno pa zapečatil akademski slikar Milan Todić. Gostje talk showa pa so zaenkrat zaviti v tančico skrivnosti.

Literarni freestyleOdpri galerijo
Internautica 6. maj, 2015 Internautica 2015 – 20. Mednarodna razstava navtike Auguste Rodin, Vrata pakla, timpan, 1887. - 1889., sadra, 128,5 x 258 x 86 cm, Pariz, Muse╠üe Rodin 1 cover 5. maj, 2015 Razstava Rodin v Meštrovićevem Zagrebu 32. Majske igre 2015 4. maj, 2015 Majske igre 2015 – brezplačen festival športa, zabave in kulture Teden Evrope 4. maj, 2015 Teden Evrope 2015: V Ljubljani in drugod bo dišalo po EU ·