shutterstock_270707918
11. mar
V zraku · dan za

Med 11. in 17. marcem bo v Mariboru potekal študentski festival piva Pir na pir. Projekt, ki ga pripravlja Klub mariborskih študentov, bo skozi različna predavanja, delavnice, degustacije in oglede pivovarn študentom poskušal približati pivo in tako dvigniti kulturo samega pitja.

do
Različna prizorišča
Klub KMŠ
od 7,00 € do 20,00 €
Dogodek na Facebooku

Pir na Pir je tedenski festival, sestavljen iz šestih različnih dogodkov. Otvoril se bo 11. marca z obiskom Zagrebške pivovarne The Garden Brewery, ki se je kljub novostim na trgu med ljubitelji piva zelo uveljavila, saj je na spletnem portalu RateBeer pridobila naslov za najboljšo pivovarno na Hrvaškem.
Program se bo nadaljeval 13. marca v sodelovanju s Pivarno, katere vodja bo predaval o pivu in njegovi zgodovini ter pridelavi, temu bo sledila degustacija.

PREBERITE ŠE: BeerLab: prva ‘naredi si sam’ varilnica piva v Sloveniji

15. marca se bo obiskalo pivovarno Laško, kjer bodo potekali voden ogled in tudi degustacije. Udeležencem bo predstavljeno nastajanje vsem dobro poznanega piva Laško, ki predstavlja pivo industrijske pivovarne.
Izobraževalni program se bo zaključil 16. marca z delavnico varjenja piva v BeerLabu, ki je prva “naredi-si-sam” varilnica piva v Sloveniji. Udeležencem delavnice bo omogočena uporaba pivovarske opreme, priskrbljene pa bodo tudi surovine za varjenje piva.
Za zaključni dogodek pa bo Klub mariborskih študentov na dan Svetega Patrika priredili že 4. tradicionalni Cantus, pevsko-pivski dogodek s strogimi pravili pitja piva.

Bliža se velika Europarkova pomladna modna revija. 10. marec, 2017 Europark: pomladna modna revija z Isaacom Palmo Gostilna_Kristof_-_TR2016 10. marec, 2017 Pomladanski teden restavracij 2017: dobrodošli, dobrojedci! Premiera: Pepelka v ljubljanski Operi 9. marec, 2017 Premiera: Pepelka v ljubljanski Operi Gibanica bienale 8. marec, 2017 8. Gibanica: bienale slovenske sodobne plesne umetnosti · · · · · · · ·