tour-de-fat-whiskeydrome_web 2
30. maj
V zraku · dan za

Festival Tour de Fat 2015, otrok ameriške pivovarne New Belgium Brewing, bo leta 2015 obiskal 10 ameriških mest, kjer bodo zbirali sredstva za lokalne neprofitne organizacije in spodbujali trajnostno obliko prevoza- kolo. Vsaka postojanka festivala, ki se bo odvijal med 30. majem in 3. oktobrom 2015, bo gostila unikatno kolesarsko parado, ki bo okupirala mestne ulice in se iztekla v mestni park, kjer se bo program nadaljeval z glasbenimi in artističnimi nastopi, vse pa se bo še vedno vrtelo okoli kolesa.

do
Različne ameriška mesta
New Belgium Brewing
Brez vstopnine

Tour de Fat 2015, 16. ”festival piva in koles”, je v prvi vrsti namenjen zbiranju sredstev za lokalne neprofitne organizacije in promocijo kolesa, kot trajnostne oblike prevoza. Na vsaki izmed lokacij bo poleg tradicionalne parade in bogatega spremljevalnega programa poteka tudi izziv ”avto-za-kolo”, kjer lahko najbolj pogumni obiskovalci predajo ključe svojega avtomobila in se zaobljubijo, da bodo prihajajoče leto svoje redne destinacije obiskovali s kolesom. Tovrstni izziv daje sami ideji festivala še globlji pomen. In zakaj je festival pod patronatom pivovarne New Belgium Brewing?

PREBERITE ŠE: JIVR Bike na Kickstarterju – električno kolo brez verige, ki se zloži v štirih korakih

Ljubezen do koles ima v tej pivovarni globoke korenine. Pravzaprav je bilo prav kolo krivo za njen nastanek (njenega ustanovitelja, Jeffa Lebescha, je namreč navdahnil izlet v Belgijo leta 1898) in to ljubezen želijo deliti in razpršiti tudi med ostale. Hkrati pa je zraven še dober namen. Dogodek je namenjen kolesarskim navdušencem, ”svežim zaljubljencem”, kot tistim, ki želijo znova zanetiti iskrico. Obiska festivala je brezplačen, denar za lokalne neprofitne organizacije pa zbirajo s prodajo svojega piva in drugih izdelkov. Do zdaj so skupno zbrali že skoraj 4 milijone dolarjev, samo lani 600 tisoč. Bi šli na ameriški verzijo festivala Pivo in cvetje?

Nekaj utrinkov iz lanskega festivala:

RB Air Race_11 30. maj, 2015 Red Bull Air Race tudi letos vabijo v Rovinj IMG_9488 14. avgust, 4000 Improvizija 2015 v Cankarjevem domu 25. maja Fotosejem 14. avgust, 5200 Ljubljanski Fotosejem 2015 Odprta kuhna 30. maj, 2015 Odprta kuhna – Celje – Po Odprti kuhni bo zadišalo tudi v Celju