Dvignite noge v to pozo po 10 minut na dan in rezultat vas bo presentil!

Zadnjič posodobljeno: :

Morda se vam zdi ta vaja nenavadna, vendar ne mislite, da gre za neumno izmišljotino! Ta vaja je zelo koristna za vaše zdravje.

To ni običajna vadba, to je prava terapija. Podobna je jogi, katere cilj je vzpostaviti povezavo med telesom in duhom, zelo koristna je tudi za cirkulacijo.

Ne bojte se poskusiti nečesa novega. Ta vaja ne bo vplivala na vašo postavo, niti ne bo polepšala nog, bo pa pomagala, da se boste bolje počutili – tako fizično kot psihično, kar je tudi zelo pomembno.

5 koristnih učinkov te vaje

  • lahko zmanjša otekanje nog;
  • lahko odpravi sindrom utrujenih nog;
  • lahko izboljša prebavo;
  • lahko sprosti živčni sistem;
  • lahko prispeva k duševnemu miru.
Ta vaja lahko bistveno prispeva k duševnemu miru.

Izvajanje vaje

Poiščite miren kotiček in si namenite 10 minut, da se posvetite sebi. Zagotoviti si morate pogoje, ki vam bodo omogočili, da zaprete oči in počivate. Če hkrati govorite po telefonu ali berete sporočila, ne boste dosegli enakega učinka.

1. Lezite na hrbet, stegna naj bodo od stene oddaljena 15 do 50 cm. Noge upognite v kolenih in naslonite pete na steno. Če so stegna po pravim kotom, bo zadnji na pravi razdalji od stene.

2. Poravnajte noge in se s celotno površino stopal naslonite na steno. Ne upogibajte nog v kolenih in jih sprostite.

3. Pod glavo (ali hrbet) položite blazino. Moralo bi vam biti udobno. Zaprite oči in dihajte. Eno dlan položite na trebuh, drugo pa na srce.

4. Zavedajte se svojega dihanja. Vdihnite in štejte do 2, izdihnite in štejte do 4. Zadržite se v tem položaju 10 minut z zaprtimi očmi. Dihajte in se sprostite.

Ta vaja nas uvede v stanje meditacije, čeprav se tega niti ne zavedamo. Začutili bomo, kako se telo in um potapljata v mir in harmonijo. Sčasoma boste opazili, da imate od rednega izvajanja te vaje vedno večje koristi.

Ne čakajte in začnite danes! Naredite korak k bolj zdravemu življenju!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Detoks napitki: preprosti in okusni razstrupljevalni napitki, ki pomagajo pri izgubi teže