Microsoft Surface Go 2: edini pravi konkurent iPadu

Microsoft po dveh letih prenavlja svoj mali tablični hibrid in ga predstavlja v novi luči. Zaslon je nekoliko zrasel, seveda pa so specifikacije boljše. Ker gre za praktično edino pravo konkurenco iPadu, mu namenjamo nekaj vrstic.

Mogoče najprej k bistvu naprave Microsoft Surface Go 2. Gre za mali prenosni računalnik s čisto pravim operacijskim sistemom (Windows 10) in je tako namenjen tistim, ki morate biti kar se da mobilni, pri tem pa se ne želite odpovedati možnosti, da poganjate tako imenovane namizne aplikacije Windows.

Najpomembnejša sprememba je večji zaslon, ki zdaj meri 10,5 palcev, nekaj več od predhodnika, čeprav je velikost same naprave identična. Zato ostanejo vsi dodatki, torej ovitki in tipkovnica, enaki kot pri predhodniku. Poslovili so se neugledni robovi ekrana, zato naprava in zaslin dajeta vtis, da sta bolj v stiku s časom. Večji zaslon pomeni tudi večjo ločljivost 1920 x 1280 (220 ppi), obenem pa ima praktično idealno razmerje ekranskih stranic, 3:2. V notranjosti je Microsoft predstavil tudi možnosti izbora procesorja naprave Surface Go 2. Osnovni model, ki se začne pri okoli 399,99 evrov, še vedno vključuje procesor Intel Pentium Gold, na voljo pa je tudi nov model s procesorjem m3 Core Core 8. generacije. Microsoft obljublja kar 64-odstotno hitrejšo zmogljivost za Surface Go 2, ki ga poganja procesor Core m3.

Medtem ko osnovni Surface Go 2 vključuje 4 GB RAM-a in 64 GB pomnilnika eMMC, ima model Core m3, katerega cena je okoli 629 evrov, 8 GB RAM-a in 128 GB SSD-ja. Na voljo je tudi različica z 8 GB RAM-a in 128 GB SSD-ja  s procesorjem Pentium Gold, ki je približno za 100 evrov cenejša od zmogljivejše.

Surface Go 2
Surface Go 2

Nakup za podjetja brez DDV-ja na Amazon.de

Slovenska podjetja lahko v okviru nemškega Amazon.de v programu Amazon Business kupujejo opremo brez davka na dodano vrednost. Več si preberite v tem članku!

Pri Microsoftu obljubljajo precej izboljšano delovanja baterije, ki naj bi zdaj ponujala do 10 ur avtonomije naprave. Izboljšana je kamera za konferenčne klice, ki podpira standard 1080p. Microsoft pa ni pozabil tudi na odlične nove mikrofone.

Microsoft Surface Go 2 že lahko kupite na nemškem amazon.de, na priloženih povezavah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
microsoft.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Alice AI Camera: ker praktično vse fotografije ustvarimo s telefonom