Eko Adrenalinček plac: prvi slovenski turistično-avanturistični center v Evropi

Adrenalinček je morda pomanjševalnica, a Adrenalinčkov Eko plac s 17 tisoč m2 samooskrbne turistične površine vsekakor ne sodi med male. Je pa zato za male in velike ljubitelje narave. Diha namreč s polnimi pljuči narave, saj je domala vse v njem iz naravnih materialov. Najboljše od narave je skrito v Soški dolini in je s permakulturo prvi tovrstni center v Evropi.

Sonce je vir življenja in tudi glavni vir Eko placa, saj centru vso energijo prek sončne elektrarne dostavlja sonce in ne električno omrežje. Drugi ključen vir življenja pa je voda in tudi tu je Eko plac izviren, saj ima lasten vodni izvir. ‘Čin’ »eko« si je prislužil s politiko ločenega zbiranja odpadkov in uporabo biološko razgradljivih čistilnih sredstev, spodbujanjem lokalnega gospodarstva in filozofijo skromnosti. To pa ne pomeni, da boste za kaj prikrajšani, le spoznali boste, da se da z manj živeti bolje. Med drugim se ni za bati, da bi zaradi izvirske vode iz zunanjih tušev pritekla le voda temperature ‘ogrete’ za hudournike okoliških julijskih vršacev, saj za toplo poskrbijo vakuumski solarni kolektorji. Neokrnjena narava pa ni vse kar ima Eko Plac za ponuditi.

PREBERITE ŠE: Base Camp, retro kamp pod skupno streho

Soška postelja Delux.
Soška postelja Delux.

Ob nenavadnih namestitvah kot so soška postelja, soška postelja deluxe in rent a šotor, so tu še viseče mreže, biološke sanitarije, brezplačna kuhinja na prostem s hladilnikom, kuhalnikom, žarom, posodo in priborom, otroško igrišče, plezalna stena za otroke, zunanje in pokrito ognjišče (za 60 ljudi), tematski dogodki (tečaj joge, kulinarični in glasbeni večeri), športne aktivnosti (zorbing, odbojka, smučanje po travi, mini namizni tenis, nogomet, badminton, hoja po vrvi, lokostrelstvo in balinčki) in le 200 metrov oddaljena Narnija, plaža, ki bo poskrbela za padec adrenalina in tudi za vse tiste, ki jim ni toliko do ene izmed 17 drznih avantur, ki jih center ponuja. Če dodamo, da je ta le 20 minut stran od slapa Boka, resnično ne vem kaj še delate za računalnikom. Pohitite in rezervirajte, da ne zmanjka placa!

Dodatne Informacije

Lokacija Eko placa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!