fbpx

Eko turistična kmetija Urška: opevana slovenska kmetija, ki je pravi raj za otroke

Foto: Eko kmetija Urška

Ena najbolj priljubljenih slovenskih turističnih kmetij, kjer si odpočijejo tako otroci kot tudi odrasli je Eko turistična kmetija Urška.

Eko turistična kmetija Urška se ponaša z domačnostjo in toplino, zato se boste v hipu počutili kot doma. Gostom nudijo nastanitev v petih dvoposteljnih sobah, poimenovanih Marija, Tinkara, Cilka, Hana in Manca. Vse so sodobno in udobno opremljene, ob prihodu vas pričakajo filcani copati, dobrodošli pa so tudi vaši hišni ljubljenčki.

Prava paša za oči in brbončice je kulinarika ekološke kmetije, ki temelji na domačih sestavinah in spretnosti ter iznajdljivosti gospodinje Vilme. Številne jedi so pripravljene po receptih naših babic, spet druge so plod domišljije in izbranega okusa hišne gospodarice. Nadvse okusen je tudi zajtrk, s katerim pričnete dan, saj vas bodo na mizi pričakale domače marmelade, namazi, jogurti,… če pa si zaželite jajc, se ponje odpravit kar v kokošnjak.

Priljubljena turistična kmetija pa ni le raj za otroke, ki lahko občudujejo vrsto živali, temveč tudi odrasle. Pri Urški se lahko pohvalijo s čudovitim prelivnim bazenom, ki se spogleduje z okoliško naravo. V sklopu turistične kmetije je tudi Hiša dobrega počutja, s parno in turško savno, masažnimi tuši, bazenom z mehurčki, seneno kopeljo in sobo za počitek. Razteza se na sto kvadratnih metrih in nudi pravo malo sprostitveno oazo odraslim, ki se lahko odpočijejo od vrtinca vsakdana.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!