Bodite iskreni – tudi vi se težko uprete sendviču, ne glede na to, da velja za nezdravega. In tako je verjetno prav, saj etiketa 'nezdrav' ne pomeni, da se mu morate odpovedati, ampak ga z malo domišljije lahko posodobite in tako naredite lahkotnejšo različico, ki je bogatejšega okusa.
sándwiches
Veriga zamrznjene hrane Birds Eye je za 90. rojstni dan kraljice Elizabete (kraljica rojstni dan praznuje dvakrat: na svoj rojstni dan, 21. aprila, in na ''uradni'' rojstni dan) izdelala sendvič modre krvi. Gre za pravo specialiteto in enega najdražjih, če ne najdražji sendvič z ribjimi palčkami na svetu. Od tod tudi modra kri, saj sendvič vsebuje modre ribe.
V začetku leta je v središču Ljubljane zaživel nov lokal. Brodo, nova sendvičarna v pritličju Metalke, je trenutno najbolj "in" lokal s hrano za s sabo v prestolnici. Kar je Luku in Urški pred dobrim letom uspelo z obroki v okrepčevalnici Ludi, sta letos prenesla na hitro kosilo, zapakirano v bagel.
Stefani Smith si je uredila spletno stran na kateri predstavlja sendviče, ki jih pripravlja svojemu fantu iz čiste ljubezni. In ker gre ljubezen vselej skozi želodec, tega nismo spregledali.
Aparte de Ana Roš, todos los que formaron parte de la Gourmet Cup Ljubljana de cuatro días son cada vez más conscientes de que para lograr un gran éxito, hay que caminar al límite. El evento acogió a muchos chefs, críticos culinarios, escritores y expertos eslovenos y extranjeros, que observaron, degustaron y escucharon con interés todo lo que Eslovenia tiene para ofrecer en el campo de la cocina. A juzgar por sus respuestas, Eslovenia tiene un gran potencial para convertirse en un destino culinario reconocible.